Beharangozó 2019. október 19., szombat

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 72-84

A női kosárlabda bajnokság 5. fordulójában Zalaegerszegen lépett pályára az Aluinvent DVTK, és koncentrált játékának, valamint nagyszerű dobóteljesítményének köszönhetően 84-72 arányban diadalmaskodott riválisa otthonában.

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 72-84


Cziczás László vezetőedző nem variált, a jól megszokott kezdőötösét vezényelte a pályára Zalaegerszegen is. Alaposan bekezdett a házigazda, és az első négy támadását kivétel nélkül ponttal fejezte be, Goree igyekezett tartani a lépést, előbb egy gyönyőrű palánk alólival, majd egy triplával jelentkezett (11-5). A 3. percben aztán Škorić is megkezdte a pontgyártást és nem sokkal után egy nagyszerű gólpasszal is megkínálta Morrisont, a zalaiak lendülete ugyanakkor kezdett alábbhagyni. Goree jó büntetőivel egy pontra zárkózott a Diósgyőr (12-11). A negyed felénél utol is érte ellenfelét a vendég csapat, amikor Nagy duplájára Kányási egy csont nélküli hármassal válaszolt. Kovács Georgina sem hibázott a büntetővonalról, ahogy Morrison sem akcióból (16-16). A negyed utolsó két perce valóságos gólzáport hozott, de egyik csapat sem tudta leszakítani magáról a másikat, így maradt a döntetlen állás (22-22). 

A második negyed első felében robbantott az Aluinvent DVTK. Történt ugyanis, hogy Hayes elsüllyesztett egy hárompontost, de ezzel megráncigálta az oroszlán bajszát, mert egy egy 13-0-ás szériával válaszoltak a piros mezesek. A pontszerzést igazi csapatmunkában Morrison, Škorić, Pusztai és Kiss vállalta magára (25-35). A volt diósgyőri Nagy Dóra büntetőkkel törte meg a ZTE negatív szériáját, de nem törte meg a Diósgyőrt, mert Cziczás mester lányai a mai napon szinte képtelenek voltak hibázni (27-43). Az amerikai Burkholder 2+1-es akciójára Kiss Angi reagált, majd időt kért a DVTK. A nagyszünetig némiképp magára talált a hazai együttes, azonban a vendégek lendülete sem hagyott alább, főleg Morrison jeleskedett ebben az időszakban. Mindez azt jelentette, hogy a piros-fehérek igen kényelmes előnyt szorgoskodtak össze a második félidőre (34-51).

A fordulás után kapkodást és ezzel együtt sok hibát hozott az első két perc, amit Burkholder triplája zárt le. A másik oldalon Szűcs talált be, majd Morrison és Goree is bepöttyintett egy-egy duplát, így kialakult az addigi legnagyobb, húszpontos különbség (37-57). A következő percekben némiképp megtorpant a Diósgyőr, bár nyilván arra számítani lehetett, hogy a félidei 63%-os dobásmutatót nem lehet a meccs végéig tartani. Mindenesetre Morrison hármasa akkor hullott a gyűrűbe, amikor a legjobban kellett (48-64). Horti két jó büntetője után Szűcs és Burkholder is bemutatta, hogy nem idegen tőle a távoli dobások műfaja, majd Nagy Dóra rohant el ziccerig egy labdaszerzést követően, kiprodukálva ezzel a vendégek időkérését. A negyedbe még Medgyessy remek hármasa és Nagy Dóra nemkülönben szép, elugrásos kettese fért bele (57-70).

Az utolsó negyed pontszegényen indult. Hayes büntetői után Megyó találta meg egy remek assziszttal Morrisont, vagyis úgy telt el négy perc, hogy a különbség nem változott (59-72). A DVTK okosan játszott, kézben tartotta a találkozót, Hayes duplája után azonban a negyed felénél tíz pontra csökkent a differencia (63-73). Mielőtt túlzottan megijedtek volna a vendégek, jött Morrison hármasa, majd Horti középtávolija után Medgyessy értékesítette a büntetőit. Škorić közelijével pedig három perccel a vége előtt gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés (65-80). A lefújásig kicsit kozmetikázta a végeredményt a hazai együttes, de ez senkit sem zavart a piros-fehérek oldalán (72-84).

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 5. forduló

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 72-84 (22-22, 12-29, 23-19, 15-14)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok 100 néző. Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Csabai-Kaskötő Brigitta, Nepp László Oszkár.
ZTE: Nagy D. 18/3, Kovács 5/3, Burkholder 12/9, Hayes 19/3, Horti 10. Csere: Boonstra 6, Delić 2, Kuttor, Preisinger. Vezetőedző: Molnár József.
DVTK: Medgyessy 7/3, Pusztai 7/3, Škorić 7/3, Goree 16/3, Morrison 25/6. Csere: Kányási 5/3, Szűcs R. 11/3, Zele 2, Kiss A. 4. Vezetőedző: Cziczás László.

Edzői értékelések

Cziczás László: - Nagyon fontos győzelem ez számunkra, nem sok csapat fog itt nyerni. Büszke vagyok játékosaimra, bárki szállt be a játékba, komoly teljesítményt tett bele a közösbe, így sikerünk teljes mértékben megérdemelt.

Az Aluinvent DVTK következő mérkőzését az Európa Kupában vívja. A piros-fehérek október 23-án 20 órától Spanyolországban a Sedis Bàsquet ellen lépnek parkettre. A bajnokság 6. fordulójában pedig október 26-án 18 órától szintén idegenben a Vasas Akadémia vendégként szerepelnek Cziczás László tanítványai.