Beharangozó 2019. október 26., szombat

Vasas Akadémia - Aluinvent DVTK 62-87

A bajnoki alapszakasz 6. fordulójában a Vasas Akadémia csapatához látogatott az Aluinvent DVTK. A piros-fehérek magabiztos játékkal, esélyeshez méltóan gyűjtötték be a győzelemért járó pontokat. A Diósgyőrben nem léphetett pályára, a csapat két meghatározó centere, a szerdán bokasérülést szenvedett Cyesha Goree és Ziomara Morrison sem. Lényegében egyetlen centerrel, a fiatal Kiss Angelikával érkeztek a fővárosba Medgyessy Dóriék.

Vasas Akadémia - Aluinvent DVTK 62-87


A mérkőzés első pontját a Vasas szerezte, Tóth Orsolya révén. Egy perc múlva Pusztai Petra egyenlített. Ezek után az első bajnokiját játszó Shatori Walker Kimbrough következett. Majd miután kosárra váltotta Pusztai Petra passzát, időt is kért a hazaiak mestere. (4-10) Ekkor, a Vasas amerikai légiósa, Fraser tartotta a csapatát, hiszen egy dupla után egy triplát is elsüllyesztett. (9-12). Remek csapatjátékának köszönhetően egyre nagyobb előnyt harcolt ki a Diósgyőr, így tíz perc után, kerek tíz ponttal vezettek Cziczás László lányai. (9-19)

A második negyed ugyanúgy kezdődött, ahogy az első. Szintén Tóth Orsolya szerzett kosarat.  A DVTK igyekezett tartani előnyét, de a volt diósgyőri Vukov Szonja nem akart lemaradni csapattársától, Frasertől, elkezdte a pontgyártást ő is. (26-33). Ekkor, a vendégek ritmust váltottak és Zele Dorina, Maja Škorić, majd Shatori pontjaival ismét tíz volt közte. Erre már nem volt válasza a piros-kékeknek, így a félidőben magabiztosan vezetett a borsodi alakulat. (29-43)

A félidőt követően sem álltak le Pusztai Petráék. Ott folytatták, ahol abba hagyták. Remek csapatjátékuknak köszönhetően folyamatosan növelték előnyüket. Többen is ponterősen, és ami talán még fontosabb nagyon hatékonyan dobtak Cziczás mester tanítványai közül. Zele Dorina értékesítette az első hárompontost, amit a vendégek szereztek. (31-48) A jól pörgő Diósgyőr még egy lapáttal rá tudott tenni és állva hagyták vendéglátóikat, így a negyed végére eldöntötték a találkozó végkimenetelét. (41-68)

A záró játékrészre már csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbséggel nyernek a piros-fehérek, akik továbbra sem álltak le, nagy elánnal, érezhetően élvezve a játékot növelték előnyüket. Pusztai Petra remek egyéni teljesítményének köszönhetően, már közel 30 ponttal vezettek. (43-70) A vendégek mestere folyamatosan rotálta csapatát. Még az is belefért, hogy mind Medgyessy Dóra, mind Shatori Walker Kimbrough több pihenőt kapott a szokásosnál. Az sem zavarta meg a DVTK csapatát, hogy lényegében az egyetlen egészséges centerüket is elveszítették, hiszen a remekül játszó Kiss Angelika megkapta ötödik faultját. A Diósgyőr remek csapatjátékának és nagyon jó dobószázalékának köszönhetően, még ilyen tartalékos felállásban is nagyon imponáló, magabiztos győzelmet aratott a Vasas otthonában.

Az Aluinvent DVTK a következő mérkőzését, hazai környezetben, szerdán, az Európa Kupa csoportküzdelmei során, a francia Basket Landes csapata ellen játssza. A mérkőzés, 18:30-kor kezdődik, a Generali Arénában.

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 6. forduló

Vasas Akadémia - Aluinvent DVTK 62-87 (9-19, 20-24, 12-25, 21-19)

Pasaréti Sportcentrum, 200 néző Játékvezetők: Praksch Péter, Nyilas István, Major Ádám
Vasas: Murray 3, Böröndy 9/3, Karlócai, Tóth O 4., Fraser 19/3 Csere: Szerencsés, Vukov 18/9, Heljic 5, Smailbegovic, Hizsnyik, Madar K., Madar E. 4 Vezetőedző: Földi Attila
Aluinvent DVTK: Medgyessy, Walker Kimbrough 17, Pusztai 16, Škorić 14, Kiss A 15, Csere: Katona 2, Kányási 5/3, Zele 13/3, Szűcs R 4. Vezetőedző: Cziczás László

Edzői értékelés

Cziczás László: - A vártnál kicsit könnyebben sikerült győznünk, köszönhetően annak, hogy a lányok átérezték a mérkőzés súlyát, és azt, hogy a két oszlopunk nem tudott ma játszani. Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy ilyen mentalitással álltak hozzá a játékhoz és azt gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk ezen a nagyon nehéz pályán, ahol sok csapat meg fog még szenvedni és egy-két csapat el is fog vérezni.

Az Aluinvent DVTK legközelebb hazai pályán lép pályára az Európa Kupában. A francia Basket Landes elleni mérkőzés szerdán 18 óra 30 perckor kezdődik a Generali Arénában.