Mindannyian emlékezhetünk Szarvas-Balázs Zsófira, a tragikusan fiatalon elhunyt három éves kislányra, és arra, hogyan fogtak össze érte a szurkolók és a miskolciak. Az ő emlékére jött létre a ZSÓFI - CsodaVár egyesület, melynek munkáját támogatja a Napos Oldal szurkolói csoport is. Szombaton a Paks elleni mérkőzés előtt újra gyűjtést szerveznek. A DVTK játékosai már átadták az általuk összegyűjtött játékokat és ajándékokat, kérjük szurkolóinkat, ha tudnak, segítsenek! A szurkolók várják a játékokat, tartós élelmiszert, vagy kinőtt, de jó minőségű használt gyerekruhákat is.

A DVTK játékosai is segítenek 1
A DVTK játékosai is segítettek (Fotók: Mokrai Ádám)

 

- Nagyon sok segítséget és szeretet kaptunk Zsófi lányom betegsége idején, ezért úgy gondoltuk, hogy mindezt tovább kell vinnünk, és ha tudunk, akkor nekünk is segítenünk kell azoknak, akik ilyen vagy olyan módon rászorulnak - mondta el Szarvas Sándor, az egyesület elnöke, a tragikusan elhunyt Szarvas-Balázs Zsófia édesapja. - Olyan kisgyerekes családokon szeretnénk segíteni, akik nehéz körülmények között élnek. Fontos, hogy lássuk rajtuk, próbálnak az életben boldogulni, de valamiért nehézségük támadt, és csak egy apró lökésre van szükségük, hogy meginduljon velük a szekér. Tartós élelmiszerrel, játékokkal is segítünk, de a leginkább rászorulóknak, ha kell, akkor kifizetjük a villanyszámláját, vagy szükség esetén tűzifát vásárolunk. Így tovább tudjuk adni azt a szeretetet, amit annak idején mi is kaptunk. Bárki megtalálhat minket a facebookon, de hamarosan elindul a weboldalunk is a zsoficsodavar.hu is.

- Pár hónappal ezelőtt Sanyi meghívott minket, hogy folytassuk azokat az akciókat, amiket Zsófi betegsége idején elkezdtünk - mondta el Bakos Roland, a Napos Oldal szurkolói csoport egyik vezetője, az egyesület tagja. - Létrehoztuk az egyesületet, és ahogy eddig, ezután is várjuk az élelmiszereket, műanyag kupakokat és játékokat. Lehetőségünkhöz mérten próbálunk mindenkinek segíteni, nem várunk többet a szurkolóktól sem. Fontos, hogy nem csak karácsony előtt, hanem egész évben itt leszünk a Napos Oldal melletti parkolóban, a szokott helyünkön a mérkőzések előtt már két órával. Most, a Paks elleni találkozó előtt is várunk mindenkit szeretettel!

 2

 

A mérkőzés előtt az előző évekhez hasonlóan ezúttal is várja a gyerekeket a Napos Oldal mikulása.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!