Nemcsak a profi labdarúgásban, hanem az amatőr- és az utánpótlásfutballban is hamarosan elkezdődik az átigazolási szezon, azonban amíg a profik között mindennapos a klubváltás, addig a fiatalok fejlődését az segíti elő, ha éveken keresztül azonos elvek szerint készülnek. Korábban sok diósgyőri fiatalt “raboltak el” az ország más részein korábban létrejött akadémiák, azonban az elmúlt években óriási fejlődésen ment át az utánpótlás-nevelés. Leglátványosabb az edzőcentrum közelmúltban átadott főépülete, de az elmúlt években épült egy műfüves és két füves edzőpálya, amit a közeljövőben újabbak követnek.

- Az MTK képviselői a közelmúltban megkeresték Jaksi Attilát, Figeczki Ágostont és Csáki Dávidot, akik a DVTK U14-es csapatának erősségei - mondta el Sütő Szilárd, a DVTK utánpótlás szakmai igazgatója. - Mindhárom tehetséges fiatalt iskolaidőben győzködték telefonon arról, hogy a Sándor Károly Akadémián folytassák pályafutásukat.

- Igyekeztünk meggyőzni a fiatalokat és családjukat arról, hogy a rohamléptekben fejlődő diósgyőri utánpótlásban a legjobb helyen vannak, ha profi labdarúgók szeretnének lenni, ami sikerült is - vette át a szót Benczés Miklós, a diósgyőri akadémia igazgatója. - Megértették, hogy nevelőklubjukban minden feltétel adott, és nincs annál nagyobb dicsőség, mint Bacsa Patrikhoz, Eperjesi Gáborhoz, Nemes Milánhoz, Ternován Patrikhoz, vagy éppen Szabó II Balázshoz hasonlóan saját nevelésű játékosként bemutatkozni az élvonalban. Ez az eset is azt mutatja, hogy a DVTK meg tudja tartani tehetséges fiatal labdarúgóit. Kívánom nekik, hogy fejlődésük maradjon töretlen, és hamarosan nekik tapsoljon fanatikus közönségünk!

- Köszönjük a fiataloknak és szüleiknek, hogy megtették, amiről az MTK megfeledkezett, értesítettek a DVTK-t a megkeresés tényéről, illetve azt is, hogy Diósgyőrben maradtak - tette hozzá szinte egyszerre a két szakember.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!