A DVTK indulóját követően Demkó Norbert, a DVTK sajtófőnöke köszöntötte a megjelenteket, színpadra szólított a játékosokat és a szakmai stáb tagjait, valamint Benczés Miklóst, a DVTK sportigazgatóját és a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetőit is. Szurkolóink egy része némiképp szkeptikusan, de a többség bizakodással fogadta Pásztor Ervint és Tóth Dénest.

- Én nagyon remélem, hogy ez a füttyszó rövid időn belül tapssá fog válni, amikor majd az új stadionban együtt ünnepeljük a nyitóünnepséget - mondta el Tóth Dénes, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. egyik ügyvezetője. - A stadionrekonstrukció jelenleg a közbeszerzés állapotában van. Szeptember 24-én lesz az utolsó mérkőzés Diósgyőrben és várhatóan 2017 decemberében nyitóünnepség lesz a stadionban.

Kérdésre válaszolva Benczés Miklós elmondta, hogy jelen állás szerint az építkezés alatt Mezőkövesden játssza majd a csapat a mérkőzéseit, egészen addig, amíg nem készül el az MVSC pálya, ezt követően a Tisza pályaudvar mellett fogadhatja a DVTK az ellenfeleit az Diósgyőri Stadion elkészültéig.

- Nincs irigylésre méltó helyzetben a jelenlegi szakmai stáb, hiszen elég ritka, hogy a felkészülés közben mond le egy vezetőedző - folytatta egy újabb kérdésre válaszolva Benczés Miklós. – Gyorsan meg kellett találnunk az új vezetőedzőt, azt szeretnénk, ha Feri stabilizálná a csapatot az NB I-ben. Azért kötöttünk vele hosszú távú szerződést, mert szeretnénk, ha a három év alatt újra a nemzetközi porondra tudná kijuttatni a DVTK-t.

Sok fórumon megjelentek pletykák, melyek szerint Leisztinger Tamás kiszáll a diósgyőri sportból és el kívánja adni a tulajdonrészét. Erre reagálva a DVTK sportigazgatója elmondta, ő is olvasta ezeket a mendemondákat, de szó sincs erről, hiszen a tulajdonosunk hosszú távra tervez. Regionális vezető klub lettünk az utánpótlás terén, és több beruházást is tervez az Arago csoport a közeljövőben Miskolcon, Egerben és Salgótarjánban is.

Ez követően a szakmát érintő kérdések kerültek előtérbe, Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője is köszöntötte a szurkolókat.

- Nagyon örülök annak, hogy itt lehetek, hadd mondjak pár szót - kezdte Horváth Ferenc. - Nem vagyok megélhetési edző. Magyar vagyok, de nem vagyok megélhetési edző. Nem azért jöttem ide, hogy pénzt keressek. Az a feladat, amit kaptam, az egy nagyon nagyszerű feladat, egy komoly csapatot kell csinálni Diósgyőrben. Nagyon sok játékos elment, a csapatot meg kell erősíteni, ezt mindenki tudja, a vezetők ugyanúgy, ahogy én is, de számomra most ez a csapat Magyarország legjobb csapata. Nem ígérhetem természetesen azt, hogy meg fogjuk nyerni a bajnokságot, vagy, hogy éremért fogunk játszani, de ahogy ma is láttátok, itt csontzene lesz. Innen senki nem fog úgy hazamenni, hogy jól érezte itt magát. Aki innen pontot akar elvinni, annak az fájni fog. Ezt az egyet ígérhetem, a többi majd jön magától.

A fiatal szabállyal kapcsolatban Benczés Miklós elmondta, nagy öröm számára, hogy a mai napon több saját nevelésű fiatal is játszott, pedig ezért most a DVTK nem kapott pénzt. Hozzátette, a klub számára fontos az eredményesség is, ezért biztosan lesznek olyan meccsek is, ahol annak ellenére, hogy a klubvezetés is szeretne minél több fiatalt a pályán látni, amennyiben Horváth Ferenc azt javasolja, hogy egy adott mérkőzés eredményessége miatt más felállásban szeretne játszani, a vezetés ezt a döntését indokolt esetben támogatni fogja.

17.jpg

- Szeretném, ha Diósgyőrben igazi profi csapat lenne - vette át a szót Horváth Ferenc. - Szeretném, ha mindig olyan csapat lépne pályára, hogy amikor a szurkolók innen hazamennek, azt érezzék, hogy a pénzükért kaptak valamit. Nagyon sok tehetséges játékos van Diósgyőrben és ez előbb vagy utóbb felszínre is fog törni. Ahogy ma is láttátok, lehet, hogy a játék nem volt mindig jó, de azok az emberek, akik ma pályára léptek megtettek mindent azért, hogy ma nyerjenek, ez biztos. Meg fognak tenni mindent jövő héten is és az után is.

Természetesen a csapat megerősítését illetően is érkezett sok kérdés.

- Jövő héten, ha minden jól megy, három új játékost fogunk bejelenteni - nyugtatta meg a szurkolókat Benczés Miklós. - Az egyikük már itt tekintette meg ma veletek a mérkőzést és vasárnap érkezik egy válogatott védekező középpályás. Várható még spanyol játékos is. A tavalyi évhez képest az idegenlégiósok számát illetően változás történt, a nemzetközi kupában induló csapatok ellen lejátszandó mérkőzéseken öt külföldi lehet mind a két csapatban, ez egy évben 12 meccset jelent, a többi mérkőzésen három légiósunk lehet egyszerre a pályán.

Szó esett az utánpótlásképzésről, az elmúlt hetekben több kiváló szakember is érkezett, akiket hamarosan be is mutatunk. Van közöttük korábbi diósgyőri játékos is.

A távozókkal kapcsolatban Benczés Miklós elmondta, minden érintett játékosnak sokkal előnyösebb feltételeket kínált a klub, mint amit korábban a szerződése tartalmazott. Volt köztük olyan, akinek a korábbi fizetésének a többszörösét ajánlotta a DVTK, mégsem szeretett volna maradni. A klub ezt tiszteletben tartja. A klubvezetés olyan játékosokat szeretne, akik valóban a DVTK-ért akarnak futballozni, küzdeni és harcolni.

Nem kerülhettük ki a jövő heti bajnoki nyitányt sem, hiszen a DVTK ahhoz a Videotonhoz utazik, ahol pár hónapja még Horváth Ferenc volt a vezetőedző.

- Azért megyünk oda, hogy nyerjünk, ezért vagyunk sportemberek - fűzte hozzá Horváth Ferenc. - A Videoton közel áll hozzám, hiszen ott nőttem fel, ott lettem férfi, de ahogy az előbb elmondtam, ez a csapat most a legjobb Magyarországon, miért ne nyerhetnénk a Vidi ellen idegenben?

Végül, de nem utolsósorban a három nyári igazolásunk is köszöntötte a szurkolókat.

- Megmondom őszintén, hogy ilyen dinamikus szurkolói ankéton én még nem szerepeltem - kezdte Lázár Pál. - Engem, amikor megkeresett a Diósgyőr, nagyon jó érzés töltött el, mert tudom, hogy itt a közönség Magyarországon egyedülálló. Itt teltház előtt játszani, fantasztikus érzés lehet. Nekem fontos volt az edző személye, amikor ide érkeztem, de mivel ő már elment és jött Horváth Ferenc, most még jobb döntésnek érzem, hogy ide igazoltam. Annyit ígérhetek, hogy a pályán minden meccsen küzdeni fogunk egymásért és az edzőnkért is.

23.jpg

- Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek ebben az országban és ebben a városban - folytatta Diego Vela. - Ez egy csodálatos élmény a számomra. Nagyon jó a csapat, és úgy érzem, hogy nagyon jó eredményeket fogunk együtt elérni.

- Én is örülök, hogy ide tudtam igazolni - zárta Ugrai Roland. - Kicsit elhúzódott az ügy. Nagy várakozásokkal tekintek a következő hónapok elé, nagyon motivált vagyok. Azt gondolom, hogy a csapat is egyre jobb lesz, és nagyon bízom benne, hogy egy sikeres szezont fogunk zárni.

A színpadi programot követően szokás szerint kiosztásra került nagyon sok aláírás és készült számtalan közös fotó is, valamint természetesen szurkolóink négyszemközt is beszélgettek a játékosokkal és a szakmai stáb tagjaival.

Köszönjük mindenkinek, hogy eljött, legközelebb egy hét múlva Felcsúton találkozunk, a Videoton - DVTK mérkőzésen.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!