OTP Bank Liga 1. forduló

Videoton FC - Diósgyőri VTK 1-2 (1-2)

Felcsút, Pancho Aréna 2069 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor  (Georgiou Theodoros, Kóbor Péter; Pintér Csaba, Kulcsár Katalin).
Videoton FC: Kovácsik - Szolnoki, Juhász R., Lang, Fejes - Nego, Pátkai, Oliveira - Barczi, Feczesin, Kovács I. Vezetőedző: Henning Berg.
DVTK: Antal - Lázár, Lipták, Tamás, Nemes - Oláh B., Elek - Ternován P., Bognár I., Nikházi - Ugrai. Vezetőedző: Horváth Ferenc.


Csere: Ternován helyett Dausvili a 46., Barczi helyett Lazović az 52., Nikházi helyett Bacsa a 62., Feczesin helyett Géresi a 65., Ugrai helyett Okuka a 73., F. Oliveira helyett Suljić a 78. percben.
Sárga lap: Suljić (kispadon) a 39., Ternován a 42., Nikházi az 56., Lázár a 60., Juhász R. a 62. Pátkai a 72., Dausvili a 82. percben.
Piros lap: Lázár a 81. percben.
Gólszerző: Feczesin (1-0) az 1., Bognár I. (1-1) a 17., Bognár I. (1-2) a 39. percben.

Kulcspillanatok

1. perc: Videoton - DVTK 1-0 Baloldali kisszöglet után F. Oliveira ívelt a hosszú kapufához, ahol Feczesin érkezett és közelről a hálóba juttatta a labdát

17. perc: Videoton - DVTK 1-1 Bognár vezette fel a labdát a pálya jobb oldalán, a 16-os előterében befelé húzott, majd 16 méterről ballal hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba.

39. perc: Videoton - DVTK 1-2 Ugrai ment el a balszélen egy mintaszerű kontra során, középen négyen követték a támadást, ő Eleket választotta, aki egyből Bognárnak tette a leshatáron. A DVTK 10-ese pedig a bal alsó sarokba lőtt 10 méterről.

81. perc: Második sárga, így piros lapot kapott Lázár Pál, labdaelrúgásért

84. perc: Bognárt vágták fel a 16-os jobb oldali sarkában, Andó-Szabó játékvezető büntetőt ítélt. Bognár állt a labda mögé, a kapu bal oldalába tartó labdát Kovácsik gyors vetődéssel kiütötte

A mérkőzés eseményei percről percre

Edzői értékelések

Henning Berg: - Nagyon csalódottak vagyunk a vereség miatt. Jól kezdtük a találkozót, gyorsan vezetést szereztünk, ettől függetlenl nem tudtunk azon a szinten játszani, mint csütörtökön. Ellenfelünk jól játszott, azonban nem lett volna szabad két ilyen gólt kapnunk. Minden meccsben benne van az ilyen szituáció, de most kettő volt. Több gólt kellett volna szereznünk, amihez még több helyzetet kellett volna kialakítanunk. Leginkább azért nem tudtunk úgy játszani, mert a csütörtöki kupameccshez képest több helyen változtattam a csapaton, hogy a visszavágón kellőképpen frissek legyünk. El kell ismerni, hogy csapatként sem működtünk igazán. A DVTK úgy játszott, ahogy a felkészülési mérkőzések alapján vártuk, illetve érthető módon kicsit úgy, ahogy a tavalyi Videoton. Az első félidőben főleg a bal oldalon alakítottak ki veszélyt, a második játékrészben visszább álltak. Három középső középpályással álltak fel, tudtuk, hogy jók a középső védők, és a kapusuk, és ne feledkezzünk meg a válogatott Elek Ákosról sem, illetve a 10-es Bognár Istvánról, aki két nagyszerű gólt lőtt. Ők kihozták magukból a maximumot, mi nem, ezért nem tudtunk győzni.
Horváth Ferenc: - Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a bemutatkozás, a mai győzelem az akarat és a szív diadala volt. A DVTK-ban volt két fiatal játékos, olyan, aki élete első élvonalbeli mérkőzését játszotta, vagy három napnyi közös munka után lépett pályára. Nagyon büszke vagyok a srácokra, akik jól helytálltak, mert kicsit olyan volt, mintha a fehérvári kommandót összeengednénk a diósgyőri Pál utcai fiúkkal. A mérkőzés előtt ilyenek voltak az esélyek, de úgy láttam, hogy a Pál utcai fiúk nagyon nyerni akartak ma. Sok munka van még hátra, ez egy jól sikerült eredmény egy jól sikerült mérkőzésen, és nem több.

Tabella

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!