OTP Bank Liga 11. forduló

Diósgyőri VTK - Debreceni VSC 1-3 (0-2)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 4654 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Erős Gábor, Szalai Balázs; Erdős József, Németh Ádám).
DVTK: Rados - Lázár, Lipták, Tamás - Eperjesi, Nono, Dausvili, Elek, Oláh B. - Makrai, Bacsa. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
DVSC: Danilović - Jovanović, Brković, Mészáros, Bobko - Könyves, Filip, Tőzsér - Holman, Dr. Horváth Zs., Szakály P. Vezetőedző: Leonel Pontes.

 

Csere: Bacsa helyett Novothny, Eperjesi helyett Vela és Nono helyett Bognár I. mind a 46., Könyves helyett Nagy Z. és Dr. Horváth Zs. helyett Castillion a 68., Holman helyett K. Mészáros a 86. percben.
Sárga lap: Könyves az 55., Novothny és Dausvili az 59., Szakály P. a 75. percben.
Piros lap: Brković az 59., Tamás a 87. percben. 
Gólszerző: Holman (0-1) a 27., Szakály P. (0-2) a 37., Novohtny (1-2, 11-esből) az 57., Tőzsér (1-3) a 87. percben.

Kulcspillanatok

27. perc: Jovanović beadását a kapu torkából passzolt a kapuba Holman Dávid, 0-1

37. perc: Jobboldali vendégszöglet után középen Lázár kifejelte a mezőnybe a labdát, amibe Szakály Péter belebikázott 20 méterre a kaputól. Rados reflexmozdulattal belekapott a lábak között érkező labdába, de védeni nem tudta, 0-2

57. perc: Bognár szabadrúgása után Elektől Lázárhoz került a labda, akit Danilović fellökött az ötös és az alapvonal találkozásánál, büntető a DVTK javára. Novothny Soma állt a labda mögé és a balra dőlő kapus mellett a kapu jobb oldalába lőtt, 1-2.

59. perc: Novothny és Brković kakaskodott, Andó-Szabó játékvezető mindkét játékost sárga lappal büntette. Ez a debreceni játékosnak a második volt, így piros lapot is kapott.

87. perc: Tamás kapott egy percen belül két sárga lapot, a második után pedig pirosat is

87. perc: Tőzsér Dániel jobbról, a 16-os sarka tájékáról szabadrúgásból a kapu rövid oldalába bombázott, 1-3.

Edzői nyilatkozatok

Horváth Ferenc: - A csapatom 12. helyen áll, ami biztosan azt jelenti, hogy nem vagyok jó edző. Lehet, hogy így van, de az is lehet, hogy nem. Az biztos, az első félidővel nem tudok elszámolni. Az utóbbi idők játéka után kijön sokezer ember a stadionba, és szurkol a csapatnak, és mégis lemegy úgy 45 perc, hogy nincs egy szabálytalanság, nincs egy keményebb belépő, és nem látszik, hogy melyik a hazai csapat. Ezek után nem lehet taktikáról, játékrendszerről beszélni. Ha öt percet játszhattam volna, akkor valakinek a "szívét" biztosan kitéptem volna. Nagyon nehéz azonosulnom azzal, hogy a csapatom úgy játszik, mint egy lánycsapat. Ezek után jött a második félidő, ahol teljesen más DVTK-t láthattunk, egy olyat, amelyik az életéért futballozik, ahogy a nulladik perctől kellett volna. Nem értem, miért nem lehet az elejétől úgy játszani, mint a második félidő bizonyos periódusaiban. 
Leonel Pontes: - Egy kemény ellenfél ellen játszottunk, akik hozzánk hasonlóan nehéz helyzetben várták a mai mérkőzést. Nagyon jó hangulat uralkodott a stadionban, ahol jobban játszottunk, és megérdemelten nyertünk. Kiváló első félidőt hoztunk, uraltuk a mérkőzést, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, kettőnél több gólt is lőhettünk volna. A félidőben három cseréjével megzavart minket a DVTK, amit próbáltunk rendezni. A piros lapot követően természetesen még nehezebb helyzetbe kerültünk, ezért friss játékosokat küldtünk a pályára. Próbáltuk a kapunktól távol tartani a labdát, hosszú indításokkal a kinyíló DVTK ellen újabb gólt szerezni. A büntetőt nem érzem jogosnak.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!