OTP Bank Liga 18. forduló

Vasas FC - Diósgyőri VTK 3-0 (0-0)

Budapest, Bozsik Stadion, 2225 néző. Játékvezető: Vad II István (Erős Gábor, Kóbor Péter; Berke Balázs, Szilasi Szabolcs).
Vasas: Nagy G. - Burmeister, Korcsmár, Ristevski - Murka, Berecz, Vida, Hangya - Ádám, Pavlov, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning.
DVTK: Rados - Lázár, Jagodinskis, Németh M. - Eperjesi, Dausvili, Kitl, Nemes - Vela, Bognár I., Makrai. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Burmeister helyett Vaskó az 57., Eperjesi helyett Bacsa a 65., Ádám helyett Király B. a 69., Vela helyett Nono a 72., Lázár helyett Ugrai és Ádám helyett Czvitkovics a 78. percben.
Sárga lap: Lázár a 43., Burmeister a 47., Németh M. a 63. percben.
Gólszerző: Murka (1-0) az 59., Vaskó (2-0) a 62., Berecz (3-0) a 75. percben.

 

Kulcspillanatok

59. perc: Murka Benedek lőtt keresztbe 16 méterről, középen átment a lábak között és a jobb alsó sarokban állt meg a labda, 1-0.

62. perc: Jobból beível szabadrúgás után középen megcsúszott egy fejen a labda, éppen az üresen álló Vaskó Tamás elé, aki közelről a kapuba lőtt 2-0.

75. perc: Király B. egy csel után kihagyhatatlan helyzetbe hozta Berecz Zsombort, aki 4 méterről, középről nem is hibázott, 3-0.

Edzői nyilatkozatok

Michael Oenning: - Könnyű ilyen mérkőzés után értékelést adni. Gratulálok a csapatnak, kiválóan játszottak az első pillanatól az utolsóig, nem hagytunk kétséget afelől, hogy ki nyeri a mérkőzést. A széleken próbáltunk a helyzetet kialakítani, ami jól is működött, csak az első gól hiányzott. Amikor ezt megszereztük, megvolt az irány, ami a 3-0-ás sikerhez vezetett. A cserék jól szálltak be a mérkőzésbe, az egyik gólt szerezett, a másik gólpasszt adott. Örömteli, hogy a csapat jól működik együtt, küzd egymásért, és a heti második meccs után is látható volt, nem esünk össze egy vereség után. Bízom benne, hogy az első helyen telelünk, és tavasszal sem adjuk alább.
Horváth Ferenc: - Nem túl jó előjelekkel érkeztünk Kispestre, enek ellenére az első félidőben jól tartottuk magunkat, meg is voltak azok a lehetőségeink, amire készültünk. Egy-két kontrával meg tudtunk ugrani, ha egy kicsit pontosabb a végjáték, akkor talán más eredmény születik. 
A második félidőben a Vasas nagyjából két perc alatt lerendezte a mérkőzést, ezt követően nem volt esélyünk még a szépítésre sem.