OTP Bank Liga 23. forduló

Videoton FC - Diósgyőri VTK 2-0 (2-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 2455 néző Játékvezető: Berke Balázs (Ring György, Georgiou Theodoros; Karakó Ferenc, Urbán Eszter).
Videoton: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Stopira - Hadžić, Pátkai, Szolnoki, Suljić - Šćepović, Lazović. Vezetőedző: Henning Berg.
DVTK: Bukrán - Eperjesi, Karan, Lipták, Jagodinskis, Lőrincz -  Fülöp, Dausvili, Szalóczy, Ugrai - Novothny. Megbízott vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Csere: Fülöp helyett Vela a 63., Novothny helyett Szarka a 78., Suljić helyett Géresi a 81. percben.
Sárga lap: Karan a 10., Novothny az 58., Nego a 74., Szalóczy a 76. percben.
Gólszerző: Vinícius (1-0) a 33., Jagodinskis (2-0, öngól) a 36. percben.

 

  1. A bajnokság állása
  2. Értékeld a DVTK játékosait!

Kulcspillanatok

33.perc: Lazović bal oldali szögletére Vinicius Paulo robbant be, és közelről a hálóba csúsztatott, 1-0 

36. perc: Nego ment el a jobb oldalon, az alapvonalról középre adott, azonban a becsúszó Vitālijs Jagodinskis lábáról a saját kapujába pattant a labda, öngól, 2-0

#VIDEO=https://youtu.be/RnxSnjOiJKI##

Edzői értékelések

Henning Berg: - Szép győzelmet arattunk, mert a 2-0 jó eredmény a DVTK ellen. Az első félidőben jó focit játszottunk, uraltuk a játékot, szép támadásokat vezettünk, sok helyzetet alakítottunk ki, két gólt is szereztünk. A második félidőt is jól kezdtük, azonban a folytatásban levettük a lábunkat a gázpedálról, fel tudott jönni a DVTK. Nem így terveztük, szerettük volna megtartani a labát, még több helyzetet kialakítani, de már nem változott az eredmény. Az első félidőben jöttek a gólok, a másodikban nem, de összességében elégedett vagyok.

Vitelki Zoltán: - Jó volt vezetőedzőként látni, hogy sokat lépett előre az elmúlt hétvégéhez képest a csapat. Masszívabbak voltunk, és taktikailag sokkal érettebben futballoztak a játékosok. Azt tudtuk, hogy támadásban ez a mérkőzés nem rólunk fog szólni, próbáltuk megszervezni a védekezésünket, ami jól is működött az első gólig. Az első gól előtti szituációra is felkészültünk, a második pedig egy szerencsétlen találat volt. A mezőnyben többet birtokolta a labdát, és a mezőnyben veszélyesebben is játszott  Videoton, kapura azonban igazából nem voltak veszélyesek. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatra, és nagyon bízom benne, hogy a válogatott szünet, illetve az új vezetőedző új impluzussal el tudja indítani a csapatot fölfelé.