OTP Bank Liga 25. forduló

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

Budapest, Groupama Aréna, 6235 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Georgiou Theodoros, Szalai Balázs; Szőts Gergely, Szilasi Szabolcs).
FTC: Dibusz - Botka, Hüsing, Dilaver, Sternberg - Hajnal, Gera Z., Bognár I., Kleinheisler - Moutari, Djuricin. Vezetőedző: Thomas Doll.
DVTK: Rados - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás - Vela, Nono, Mevoungou, Ugrai - Szarka, Novothny. Vezetőedző: Bódog Tamás.

Csere: Djuricin helyett Varga R. és Bognár I. helyett Böde a 46., Kleinheisler helyett Lovrencsics a 64., Novothny helyett Makrai a 72., Nono helyett Busai a 81., Ugrai helyett Fülöp a 85. percben.
Sárga lap: Novothny az 53., Ugrai az 57., Szarka a 90+1., Eperjesi ás Lovrencsics a 90+5. percben.
Gólszerző: Tamás (0-1) a 45+1., Varga R. a 77. percben.

 

Kulcspillanatok

45+1. perc: Nono jobbról adott be szabadrúgásból, középen a tömegből Tamás Márk érte el a labdát, és 9 méterről a jobb felső sarokba fejelt, 0-1

77. perc: Varga Roland kapott hosszú indítást Hajnaltól, és 15 méterről a kimozduló Rados mellett a hálóba lőtt, 1-1

Edzői nyilatkozatok

Thomas Doll: - Az első félidő miatt csalódott vagyok. A körülmények tökéletesek voltak, 4-4-2 alakzatban álltunk, rombusz középpályával, minden adott volt a gyors labdajáratáshoz a középpályán. A második félidőben tartást mutatott a csapat, kevesebb labdát veszítettünk, közelebb jutottunk az ellenfél kapujához, de néhány játékosnak el kell gondolkodni a teljesítményéről.  Csalódott vagyok a mai teljesítmény miatt, olyan "jól" játszunk, hogy a saját stadionunkban kifütyültek. Ezek után fölösleges a bajnoki címről beszélni.
Bódog Tamás: - Többért jöttünk, de az egy pont is szép eredmény. A csapat mindent megtett a győzelemért. Azt terveztük, hogy a kupameccs után kitoljuk azt a teljesítményt, ami a sikerhez segít. Ezúttal 75 percig sikerült, a következő alkalommal, kedden remélem, már 90 percig megy.Ezen dolgozunk. A ma látott teljesítmény rendben volt, a végén szerencsénk volt, igaz korábban a pedig az FTC mellé állt a szerencse. A játék képe alapján reális a döntetlen. Nem a szerzett pontok, hanem a teljesítmény alapján ítélem meg a csapatot. Le a kalappal az csapat előtt, jól játszottunk. Az FTC ellen sokan ki fognak kapni, nem foglalkoztat, hogy az MTK és a DVSC milyen eredményt ért el. Ha így játszunk, akkor meg lesz a lehetőségünk, hogy a későbbiekben pontokat szerezzünk.