OTP Bank Liga 16. forduló

Puskás Akadémia - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1516 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Albert István, Berettyán Péter; Szilasi Szabolcs, Lovas László).
PAFC: Hegedüs - Osváth, Vanczák, Spandler, Balogh B. - Zsidai , Szakály P. -  Prosser, Knežević, Molnár G. - Perošević. Vezetőedző: Pintér Attila.
DVTK: Antal - Eperjesi,  Karan, Tamás, Forgács - Vela, Busai, Kocsis, Óvári - Ugrai, Ioannidis. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Molnár G. helyett Szécsi az 57., Kocsis helyett Nono a 62., Forgács helyett Szarka a 71., Prosser helyett Bačelić-Grgić a 72., Perošević helyett Diallo a 79. percben.
Sárga lap: Knežević a 9., Forgács a 37., Vanczák a 45+7., Szécsi a 76., Busai a 90+1., Balogh B. a 90+2. percben.
Gólszerző: Knežević (1-0) a 63. percben.


Kulcspillanatok

63. perc: Perošević kapott kiváló labdát a leshatáron, azonban a 16-oson belül Eperjesi utolérte, és szerelte. A légiós mégis át tudta tenni jobbra a labdát, amit az érkező  Josip Knežević  bal felső sarokba belsőzött, 1-0

Értékelés

Pintér Attila: - Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ilyen találkozókra van szükség, hogy a magyar NB I. minél jobb legyen. Mindkét csapat győzelemre játszott. Az első félidőben több lehetőségünk volt, amiből gólt tudtunk volna szerezni, de kimaradtak. A játékrész végén rendszert váltottunk, ennek következtében sokkal magabiztosabbak lettünk, jobban tudtuk járatni a labdát, és kevésbé érvényesült a DVTK-ra jellemző agresszív játék, hiszen plusz embert tudtunk állítani a középpályára. A második félidőben is nekünk volt esélyünk arra, hogy több gólt szerezzünk, igaz, hogy 1-0-nál nem rúgtuk rá a másodikat. Ellenfelünknek is volt egy olyan helyzete, amiből ki tudtak volna egyenlíteni, de kimaradt. Kalapot emelek a játékosok előtt, mert akaratból, küzdeni tudásból, fehyelemből óriásit mutattak ma. Sok sikert kívánok a DVTK-nak, mert ragyogó csapat, és ragyogó közönsége van!
Bódog Tamás: - Fájdalmas vereség.  Biztos vagyok abban, hogy a Puskás nem tudja, hogyan nyerte meg ezt a mérkőzést, adtunk nekik három pontot. Nekik is voltak helyzeteik, ezt aláírom, de nekünk volt egy rakás. Ezért szép a futball, mert hiába vagy jobb, ha kihagyod azokat a ziccereket, amiket nem lehet kihagyni, akkor így jársz. A játékosok hozzáállása parádés volt, beleraktak mindent ebbe a mérkőzésbe, csak hát a kapu előtt előjött a szokásos probléma, ami már visszaköszön nálunk. Azt szokták mondani, ha a vereségből tanul az ember, akkor okosabb, erősebb, és jobb lesz, mi most megint tudunk belőle tanulni. Csak az a baj, hogy sokszor tanulunk. El kell a helyzetekig is jutni, hál' Istennek, mi eljutunk odáig, csak nem elég jó százalékban használjuk ki őket. Nem ez az első alkalom a labdarúgás történetében, hogy a jobbik csapat hagyja el vesztesen a pályát, mi is dolgozunk tovább. Gratulálok a Puskásnak!