A sportolók felkészülésének első állomása június végén, Tiszafüreden volt esedékes, ahol az állóképesség és száraz technika fejlesztése mellett jutott idő a kikapcsolódásra és a szórakozásra is. A 10 napos tábor alatt a sportolók összesen 5223 km-t kerékpároztak és futottak.

A következő állomás Budapest volt július végén, ahol egy intenzív jeges hétvégét töltöttek el a három egyesület versenyzői. Többen a tavalyi szezon zárása óta először álltak jégen, ezért fontos volt, hogy a sportolók újra jeges gyakorlatokat végezhettek.

 

Miskolcon sem új dolog a short track-es jeges tábor, ugyanis 2012-ben a borsodi megyeszékhelyen rendeztek ISU Camp-et, bár akkor még a városnak nem voltak hivatalos gyorskorcsolyázói. A DVTK rövidpályás gyorskorcsolyázói októberben ünneplik fennállásuk első születésnapját, így számukra nagy öröm volt, hogy otthont adhattak egy ilyen programnak.

A felkészülés záró etapja Jászberényben zajlott, ahol a még a Budapesten elkezdett és Miskolcon továbbvitt jeges munkát tökéletesítették a csapatok.

A résztvevő sportolók a megszerezett tudás és erőnlét mellett sikeresen alakítottak ki barátságokat és építették a magyar short track-es közösséget. A nyári felkészülésnek ezennel vége, de a három egyesület a továbbiakban is tervezi a közös munkát.