FIBA 3x3-as női kosárlabda Európa-bajnokság, C-csoport, Debrecen

A lengyelek már játszottak egy mérkőzést, melyen 21-4-re kikaptak Franciaországtól. Hazai pályán soha nem egyszerű elkezdeni egy nagy tornát. Ilyen nagy tét mellett pedig különösen nehéz. Egy sikerrel ugyanis már most biztosíthatta helyét csapatunk a legjobb nyolc között. Tekintve Franciaország kiemelkedő játékerejét, ez óriási esély volt számunkra.
Görcsösen kezdett válogatottunk és ezt a lengyelek igyekeztek kihasználni. Előbb 3-1-re, majd 5-2-re is vezettek. Az első játékmegszakításnál rendeztük a sorokat és 6-6-nál sikerült utolérni a riválist. A folytatásban pedig már nem alakult ki nagy különbség egyik oldalra sem.
Az utolsó két percbe 11-9-es lengyel vezetésről érkeztünk. Theodoreán Alexandra duplájával azonban gyorsan egyenlítettek a mieink. A vezetést is átvettük, de Medgyessy Dóra technikai faultja után büntetőkkel újra fordított ellenfelünk. A háromból kettőt értékesítettek a lengyelek és ezzel 13-12-re módosították az állást.
Az utolsó másfél percet fej-fej melletti váltott vezetéssel zajló kemény küzdelem határozta meg. A teljes mérkőzést kifejezetten töredezett, kemény, küzdős játék jellemezte. Egy emberként ugrott talpra a publikum, amikor 14-14 után Papp Klaudia duplájával lépéselőnybe kerültünk. Ekkor még 49 másodperc volt hátra, de ilyen remek közegben a magyar lányok már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Magyarország - Lengyelország 17-16

Magyarország: Goree 5, Theodoreán 3, Medgyessy 4, Papp 5.

Amíg a lengyelek elleni találkozó töredezett, küzdős játékot hozott, addig a címvédő Franciaországgal kifejezetten pergős, látványos összjátékokat hozó rangadót vívtak a mieink. A tét a csoport első helye volt. Zsúfolásig megteltek a lelátók és a lelkes debreceni közönség azt láthatta, hogy hat percen át fej-fej mellett váltott vezetéssel haladnak a csapatok.
A francia válogatott délután a lengyelek ellen igazi erődemonstrációt tartott. A magyar csapat azonban önbizalommal teli játékkal tudta tartani a lépést, sőt az utolsó három percben egyértelműen fölénybe kerültünk. 8-7-re még a címvédő vezetett. Innen azonban 11-8-ra fordítottunk. Ekkor még három perc volt hátra az összecsapásból.
Amikor a 12 pontot elérő Cyesha Goree duplája cél ért, már 16-9-re vezettünk. Az utolsó másfél percben nem volt kérdés a győztes kiléte. Még a 21 pont elérésére is mutatkozott esély. Ezt végül Medgyessy Dóra büntetőjével három másodperccel a vége előtt sikerült is megtenni. Válogatottunk felszabadult, remek játékkal megérdemelt 21-11-es győzelmet aratott.

Egy kiváló hangulatú este emlékezetes zárása volt. Gratulálunk! A magyar lányokkal legközelebb vasárnap 15 óra 35 perckor a spanyolok elleni negyeddöntőben találkozhatunk itt Debrecenben.

Franciaroszág - Magyarország 11-21

Magyarország: Goree 12, Theodoreán 1, Medgyessy 8, Papp.

Forrás: wbasket.hu

 

Az Európa-bajnokság programja

2019. augusztus 30. péntek

18.50 Magyarország - Lengyelország
21.00 Franciaország - Magyarország

2019. augusztus 31., szombat

pihenőnap

2019. szeptember 1. vasárnap

13:15 Negyeddöntők
17:00 Elődöntők
19:00 Bronzmérkőzések
20:10 Döntők