OTP Bank Liga 7. forduló

Kaposvári Rákóczi - Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 1100 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Király Krisztián, Farkas Balázs; Solymosi Péter, Vad II István)
Kaposvár: Pogacsics - Vachtler, Hegedűs D., Nagy T., Fodor M. - Nagy J., Szakály A., Nagy R., Csiki - Beliczky, Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
DVTK: Danilović - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Iszlai -  Hasani, Rui Pedro, Prosser - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Nagy J. helyett Nagy K. és Pogacsics helyett Slakta a 46., Hasani helyett Korbély az 55., Polgár helyett Tabaković a 72., Csiki helyett Balázs Zs. a 83. percben.
Sárga lap: Karan a 16., Hegedűs D. a 48., Vachtler a 61., Polgár a 69., Ivanovski a 74., Tamás M. a 84. percben.
Gólszerző: Nagy T. (1-0) a 20., Szakály A. (2-0) az 54. percben.


Kulcspillanatok

20. perc: Jobb oldalról kisszöglet után érkezett a beadás, középen Nagy Tamás bólintott 10 méterről a kapu bal oldalába, 1-0

54. perc: Ádám kapufáról kivágódó lövése után Szakály Attila lőtt nagy erővel a léc alá, 2-0

Edzői értékelések

Disztl László: - Az elsőtől az utolsó percig uraltuk a játékot, és hazai pályán megszereztük a nagyon fontos első győzelmünket.
A bajnokság kezdetétől folyamatosan fejlődik a csapat, a stabil védekezés mellett ma támadásban is szép dolgokat mutattunk, a gólok mellett helyzeteket dolgoztunk ki. Az egész csapat nagyszerűen küzdött, elszántságot mutatott, megérdemelt győzelmet arattunk. 
A DVTK a bal oldalon veszélyesen támadott, nehezen kontrolláltuk ezt a területet, ezért a második félidőben több erőt koncentráltunk oda. 
Örülünk, hogy a szurkolóknak egy szép estét szereztünk!
Feczkó Tamás: - Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy az elvárható lenne, hiszen csak a hazaik vezető gólja után kezdtünk el játszani. Ezután kétszer is egyenlíthettünk volna, de nem tettük meg.
A második félidőben hiába borult fel a pálya, vagy rossz döntést hoztunk a kapu előterében, vagy a kaposvári élőfalban akadt el  a labda, ezért gyakorlatilag nem volt kapu felületét eltaláló lövésünk.
Kétszer annyi helyzetet alakítottunk ki, mint a hazaiak, mégis ők nyertek, ezért nekünk nem maradt más, mint gratulálni nekik.
A második félidőre lehet építeni, de pontosítani kell a kulcspasszokat, értékesíteni kell az olyan helyzeteket, amikor öten vezetjük kettő ellen a labdát.