- Szép lassan visszatér a (futball)élet a rendes kerékvágásba. Vártad már?
- Már akkor boldog voltam, amikor elkezdődtek a közös edzések, de mindenki a tétmérkőzéseket várja. Hétvégén az elmaradt mérkőzések pótlása után újraindul a bajnokság, bízom benne, ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, és továbbra is sikeresen szereplünk. 

- Még soha nem vettél részt felkészülési időszakon év közben, és remélhetőleg soha többet nem is fogsz. Miben különbözött ez bármelyik téli vagy nyári felkészüléstől? 
- Most sokkal kevesebb mérkőzésre vár ránk, mint egy hagyományos felkészülési időszak után. Ugyanakkor ez a nyolc meccs nagyon rövid idő alatt követi egymást, egy hónap alatt vége is lesz. Erre kellett felkészülni, nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyik játékos végigbírja a terhelést, és minden egyes percet pályán tölt. Ha valamikor, akkor most a keret minden tagjára szükségünk van, aki eddig kevesebb játéklehetőséget kapott, az 3-4 mérkőzés múlva akár főszereplővé léphet elő. 

- Minden labdarúgó játszani szeretne, és kezdeni. Ezek szerint megbékéltetek azzal, hogy a csapatérdek néha mást kívánt?
- Minden edzésen és mérkőzésen monitorozza a szakmai stáb a teljesítményünket, a számok pedig nem hazudnak. Hiába hisszük azt, hogy még bírnánk, az adatok akkor is megmutatják, a sérülésveszély csökkentése érdekében jobb csökkenteni a terhelést,  esetleg kihagyni egy meccset. 

- Szombaton a Mezőkövesd érkezik vendégségbe, mit vársz a találkozótól?
- Hazai pályán győzelmet várok, igaz ezúttal a hazai pályát idézőjelbe kell tenni a nézők hiánya miatt. Mert Diósgyőrben a hazai pálya előnyét nem a jól ismert öltöző vagy a tökéletes gyep jelenti, hanem a közönség által teremtett hangulat. Az tesz nyomást az ellenfélre, esetleg a játékvezetőre, minket pedig a szurkolók hajtanak bele a győzelembe. Most egyedül kell átlendülni a holtpontokon.

- Térjünk rá az ellenfélre! Láttad a Fehérvár - Mezőkövesd párharcot?
- Igen, gratulálok nekik a Magyar Kupa-döntőbe jutáshoz! Egyrészt szurkoltam a korábbi csapattársaimnak, másrészt nekünk kedvezőbb, hogy nem csak ellenünk, hanem párhuzamosan a kupadöntőre is készülnek. Szerintem még ők sem tudják, milyen felállásban érkeznek, de abban biztos vagyok, a kupagyőzelem mellett bajnoki érmet is szeretnének. Sok jó futballista alkotja a mezőkövesdi keretet, minden posztra két minőségi játékossal rendelkeznek, akik jól megvalósítják a stáb által elképzelt játékot. Nem véletlenül állnak a tabella harmadik helyén a bajnokságban is. Jó csapat a Mezőkövesd, de miért kellene félnünk? Nekünk is jó csapatunk van!

- Az ősz végén a DVTK idegenben győzött 1-0-ra, adhat ez okot bizakodásra?
- Nem csak egy másik mérkőzés lesz, hanem szinte teljesen új bajnokság kezdődik szombaton. Bár mindenki rendelkezik több-kevesebb ponttal, de ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Tavaly egy küzdelmes mérkőzésen győztünk, most is elégedett leszek, ha a 90. percben lőjük a győztes gólt.