Látható távolságon belülre került a feljutás a DVTK Pro Clubs csapatának számára, miután a 10. játéknapon kétszer is legyőzte a Sons of Dárdait. Csapatunk a hat pontnak köszönhetően feljött a harmadik helyre, azonban az utolsó körben még legalább egyszer le kell győznie az ExPC Unitedot ahhoz, hogy feljusson az élvonalba.

A DVTK Pro Clubs csapatának vezetősége az előző szezon rossz teljesítménye után teljesen lecserélődött, aminek meg is lett az eredménye, hiszen egész végig versenyben volt a csapat az elsőosztályba jutásért. A hosszú úton a nagyszerű egyéni, valamint csapatteljesítménynek köszönhetően most úgy áll együttesünk, hogy egy győzelemmel kiharcolhatja a feljutást. Az eddigi 20 mérkőzésen aratott 11 győzelem, 5 döntetlen, valamint 4 vereség 38 pontot eredményezett, ami jelenleg a harmadik helyre elegendő a csapatnak. Ha ezt sikerülne megtartani klubunknak, akkor a Puskás eSport vagy a Future Gaming lenne csapatunk osztályozós ellenfele az élvonalba jutásért. A győzelem viszont nem lesz egyszerű, hiszen a közvetlen rivális ExPC United lesz a DVTK ellenfele a 11. játéknapon. A gárda 20 mérkőzéséből 11-et nyert meg, 3 döntetlent játszott, valamint hatszor kikapott, így két ponttal van kevesebbjük, mint a Diósgyőrnek.

Az egyenesági feljutás sem esélytelen azonban még csapatunk számára, hiszen a Nutri8 eSport nem szerzett több pontot az előző körben, mint mi, így csak egy ponttal előzi meg együttesünket a tabellán. Az viszont nem a mi kezünkben van, hogy sikerül-e osztályozó nélkül feljutni, hiszen ahhoz az is kellene, hogy a két mérkőzésen legalább két ponttal kevesebbet szerezzen a Nutri8.

A feljutás kérdése innentől a saját kezünkben van, a kérdés csak az, hogy sikerül-e élni a lehetőséggel.

A mérkőzést a DVTK e-sport Facebook oldalán követhetik az érdeklődők!