OTP Bank Liga 11. forduló

MOL Fehérvár FC - Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Bognár Tamás (Buzás Balázs, Szécsényi István; Iványi Zoltán, Takács János).
Fehérvár: Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Alef - Nego, Nikolics, Houri, Bamgboye - Zivzivadze. Vezetőedző: Márton Gábor.
DVTK: Danilović - Szűcs K., Karan, Hegedűs J. - Shestakov, Márkvárt, Max, Memolla - Dražić, Ivanovski, Grozav. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Grozav helyett Hasani és Memolla helyett Vági a 67., Nikolics helyett Hangya a 71., Max helyett Iszalai és Ivanovski helyett Makrai, Zivzivadze helyett Petryak, Alef helyett Rus mind a 85. percben.
Sárga lap: Max a 45., Bolla a 73., Shestakov a 75. percben.
Gólszerző: Nikolics (1-0) a 36., Zivzivadze (2-0) a 80., Petryak (3-0) a 90+1. percben.


Kulcspillanatok

36. perc: A bal oldali lapos beadás már úgy tűnt, elmegy a kapu előtt keresztben, amikor Nikolics Nemanja feltűnt a hosszú oldali kapufánál, és közelről a hálóba lőtt. A vetődő Danilović beleért, de védeni már nem tudott, 1-0

80. perc: A gyors ellentámadásokra átálló hazai csapatban Nego kapott jó labdát, és kihagyhatatlan helyzete hozta társát, Budu Zivzivadze közelről lőtt az üres kapuba, 2-0

90+1. perc: Újabb gyors hazai kontra, minek végén Shestakov mellett elesett Petryak, büntető a hazaiak javára. Ivan Petryak lapos lövése Danillović alatt vágódott a hálóba, 3-0

Edzői értékelések

Márton Gábor: -  Nagyon jó mérkőzést játszott a csapat, kiválóan futballoztunk. A második félidőben volt egy rövid időszak, amikor kicsit kapkodtunk, de rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Korábban le kellett volna zárni a meccset, és akkor nem kellett volna izgulni.
Pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, és relatíve sokat is lőttünk. Remek teljesítményt nyújtottak a srácok, mindenképpen jár a gratuláció.
Feczkó Tamás: -  Az első félidőben a ránk erőltette az akaratát a Vidi. A labdaszerzés után nem jól mentünk át támadásba, rendre gyorsan eladtunk a labdát. Bosszantó, hogy egy ilyen helyzet után visszakontrázott minket a hazai csapat, és ebből kaptuk az első gólt. Ennél sokkal több van bennünk, amit a második félidőben megmutattunk, akkora feljavultunk. A középső zónában és az ellenfél térfelén is jól tartottuk a labdát, volt lehetőségünk az 1-1-hez. Az első játékrészben Grozav, a másodikban Dražić és Hasani lövéséből is egyenlíthettünk volna, de a futballban nincs ha. Egy jó csapat két ilyen lehetőségből két gólt szokott lőni.
Az idő előrehaladtával egyre többet kockáztattunk, mert szerettünk volna legalább egy pontot szerezni. A végén nagyon kinyíltunk, így az ellenfelünk több kontrát is vezetett, amiből kettőt értékesítettek is.
Összességében megérdemelten nyert a Fehérvár.