- A DVTK mindig is nagy hagyományokkal és szurkolótáborral rendelkezett, de az elmúlt 10 évben a klub - az előző tulajdonosi körének is köszönhetően - újra visszakerült a magyar sport térképére - nyilatkozta Dr. Magyar Mátyás, a BORSODI SPORT Holding Kft. ügyvezetője és a Fájdalom Ambulancia magánorvosi központ vezető szakorvosa. - A klubot irányító menedzsment kiváló munkájának köszönhetően a DVTK hatalmas fejlődésen ment keresztül. Stabil gazdasági alapokon álló regionális szervezetté, valamint olyan sport branddé nőtte ki magát, amely vonzóvá tette számunkra ezt a pénzügyi és szakmai befektetést. Egy ilyen környezetben lehetőségünk lesz arra, hogy a sportolóknak a professzionális edzői háttér mellett, infrastrukturálisan és orvosszakmai oldalról is olyan támogatást biztosítsunk, ami a személyi fejlődésükkel párhuzamosan egy még erősebb, egységesebb és akár nemzetközi szinten is az élvonal felé törekvő csapatot eredményez. Ez az elsődleges cél, amiért közösen kell dolgoznunk.

A DVTK esetében ráadásul egy egész régiót lefedő multisportklubról beszélhetünk, amelyhez 20 szakosztály és egy észak-magyarországi labdarúgó hálózat is hozzátartozik. Külön örültünk annak, hogy a DVTK vezetői nyitottak a határon túli projektekre is és tavaly szerepet vállaltak a szlovák FC Košice labdarúgó klub fejlesztésében. Ennek eredményeként - szlovák partnereinkkel együttműködésben - egy remek szakmai kapcsolatot tudtunk kialakítani egy hozzánk közel eső, komoly labdarúgó hagyományokkal rendelkező régióval. Reményeim szerint nemsokára újabb szponzorok is bekapcsolódnak majd a területről a DVTK támogatásába - tette hozzá az új tulajdonos képviselője.

- Az elmúlt években sikerült lefektetni a jövő klubjának alapjait, így az új tulajdonosokkal karöltve tovább dolgozhatunk azon, hogy a DVTK túlszárnyalja az elmúlt 110 év sikereit - tette hozzá Sántha Gergely, a DVTK elnöke. - Amellett, hogy Magyarország Kormányának köszönhetően 2018 óta egy csodálatos futballstadionban szurkolhatunk, olyan fejlődésen ment keresztül a Diósgyőri Sportliget, mint korábban még sohasem, amiért köszönet illeti a klub előző tulajdonosát, a kormányzat sportfejlesztés mellett elkötelezett tagjait, a DVTK-t támogató partnereinket, valamint minden kollégámat, akiknek munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg. A folyamatosan bővülő edzőközpont, az orvosdiagnosztikai központ és a hamarosan elkészülő multicsarnok mellett, az egri és a salgótarjáni sportszeretők is új létesítményekkel gazdagodhattak. A DVTK ma már nem csak egy futball klub, hanem az ország egyik legnagyobb sportklubja, ahol 20 szakosztályban többezer felnőtt- és utánpótlás korú sportoló DVTK címerrel a szíve felett sportol. Munkánk eredményeként 2019-től kiemelt sportakadémia lett a DVTK LSA. Büszkék vagyunk a DVTK eddig elért eredményeire, többek között a jégkorongozók bajnoki címeire, a női kosárlabdázók kupagyőzelmére, a férfi labdarúgók 2014-es Ligakupa-győzelmére vagy a Puskás Ferenc Stadionban telt ház előtt megvívott Magyar Kupa-döntőre. Mindent megteszünk azért, hogy labdarúgóink továbbra is a legmagasabb osztályban játszanak és a mostani tulajdonosváltásnak is köszönhetően a jövőben ismét nemzetközi kupa indulást jelentő eredményért tudjanak küzdeni. Ehhez azonban az új tulajdonosi kör támogatásán kívül szükséges egy szélesebb körű, regionális összefogás, amely megmutatja, hogy egyrészt az egész régió számíthat a DVTK-ra, másrészt a DVTK is számíthat az egész észak-magyarországi régióra.