OTP Bank Liga 24. forduló

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Berke Balázs (Georgiou Theodoros, Horváth Róbert; Solymosi Péter, Csonka Bence).
FTC: Dibusz - Botka, Blažić, Mmaee, Heister - Kharatin, Laïdouni - Uzuni, Nguen, Zubkov - Boli. Vezetőedző: Serhiy Rebrov.
DVTK: Malenica - Grgić, Milović, Hegedűs J., Pikk - Márkvárt, Živulić, Max - Dražić, Grozav, Ivanovski. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Botka helyett Wingo a 7., Heister helyett Ćivić a 46., Mmaee helyett Dvali és Nguen helyett Kharaishvili a 63., Živulić helyett Roshi a 79., Max helyett Suljić a 82., Uzuni helyett Sigér a 84. percben.
Sárga lap: Milović az 59., Márkvárt a 68., Laïdouni a 84., Hegedűs J. a 90. percben.
Piros lap: Hegedűs Bence a 90+2. percben.
Gólszerző: Boli (1-0) a 78. percben.


Kulcspillanatok

78. perc: Ćivić jobb oldali beadására jól emelkedett Franck Boli, és a hálóba bólintott, 1-0

Edzői értékelések

Serhiy Rebrov: -  Elégedett vagyok a mai mérkőzéssel. Az első félidő rosszabb volt, túl sok labdát veszítettünk középen és a széleken, de a második félidőben kialakítottunk néhány helyzetet. Eldar Ćivić beállása után javult a beadások minősége, egy ilyen helyzetből szereztük a győztes gólt is.Fontos, hogy a játékosok motiváltak voltak, és megküzdöttek a három pontért.
Zoran Zekić: - Véleményem szerint ma jobban játszottunk, mint legutóbb, amikor meccset nyertünk az Üllői úton. Kellő agresszivitással és kompakt módon védekeztünk, nem hagytunk teret az FTC-nek, és ezen kívül két százszázalékos helyzetet is kihagytunk. Az ellenfelünk pedig olyan minőséget képvisel, hogy ki tudta használni a hibánkat, így veszítettünk.
A félidőben azt mondtam, a kár három-négy lehetőségért, amikor jó helyzetet alakíthatunk volna ki. Higgadtabb döntéssel vagy pontosabb utolsó passzal ziccerbe kerülhettünk volna. Ezt követően jött Mirko Ivanovski és Márkvárt Dávid helyzete, amit már említettem.