A támogatásról szóló határozat értelmében a kormány csaknem 1,2 milliárd forint többletforrást biztosít a DVTK észak-magyarországi infrastruktúrafejlesztési programjának, és több, mint 1,1 milliárd forint céltámogatást az Észak-magyarországi Regionális Utánpótlás Központ működésére és sportszakmai fejlődésére a Gazdaságvédelmi Alapból.


- Köztudomású és általánosságban is elmondható, hogy a sport szórakoztat, a sport mentálisan és fizikálisan is egészséges embereket nevel, a sport építi a társadalmat, de kevés szó esik a sport preventív szerepéről az egészségügyben - kezdte Sántha Gergely, a DVTK elnöke. - A mostani pandémia időszakában is bebizonyosodott, hogy az, aki sportol, aki sportosan és egészségesen él, az természetes módon sokkal jobban kezeli ezt a vírust, a vírus következtében kialakuló súlyosabb szövődményeket. Többek között ezért is fontos a sport és ezért is fontos egy sportklub. A DVTK minden területen a sport fejlesztését tűzte ki célul az észak-magyarországi régióban. A víziónk, hogy a DVTK a legnagyobb magyarországi regionális sportklub legyen, részben már megvalósult, a sportklubnak lassan háromezer sportoló a tagja és a régió három megyéjén kívül már a dél-kelet szlovákiai régióban is képviseltetjük magunkat. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi támogatás ennek a munkának és ennek a fejlesztési stratégiának az elismerése. Jelen támogatás alapján is kijelenthető, hogy Magyarország Kormányának kiemelten fontos az észak-magyarországi régió és a régió sportéletének fejlesztése. A korábban említettekből is látszik, hogy amennyiben egy, a régió számára kiemelten fontos elképzelés és egy megfelelő, jól összerakott koncepció mögött van regionális és helyi összefogás, valamint támogatás - és az itt ülők személyéből is látszik, hogy ez jelen esetben rendelkezésre áll -, ebben az esetben a kormányzat is felkarolja az elképzelést és megteszi a megfelelő lépéseket azért, hogy a koncepció ki tudjon teljesedni. A mostani támogatásnak két fő pillére van, az egyik a klub észak-magyarországi labdarúgó utánpótlásának működési támogatása, ebbe beletartozik Miskolc, Eger, Salgótarján és a Sajóvölgye, illetve az általunk elkezdett infrastruktúra fejlesztési program újabb állomása, ami segít abban, hogy a stadion mellett épülő multifunkciós sportcsarnokunkat még magasabb színvonalon tudjuk átadni, és az egri, valamint a salgótarjáni stadionfejlesztési programunkat tudjuk folytatni. Ezúton is szeretném kifejezni köszönetünket a kormánynak a támogatás miatt!


 - Sokan tudják, hogy a mai bejelentésben több éves munkánk, erőfeszítésünk áll, évek óta azért küzdök, hogy a DVTK országosan is elismert és megbecsült klub legyen - nyilatkozta Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő, a DVTK társadalmi elnöke. - Én nagyon örülök, hogy a klub vezetésével közösen végül sikerre tudtuk vinni az állami támogatás ügyét. A most megítélt, mintegy 2,3 milliárd forintot részben infrastrukturális fejlesztésre, részben a működés finanszírozására használhatja fel a klub. Sok év munkája van ebben a támogatásban, de úgy gondolom, hogy ez a segítség is azt mutatja, hogy a kormány is úgy gondolja, hogy szükség van egy jó és erős Diósgyőrre. Én nagyon remélem, és bízom abban, hogy a támogatással segítjük majd a DVTK-t abban, hogy a klub által fenntartott szakosztályok sikeresek legyenek, hiszen a Diósgyőr sportsikerei nagyban meghatározzák az itt élő emberek többségének közérzetét, hangulatát. És segít majd abban is, hogy minél több sikeres és tehetséges fiatalt neveljenek ki az utánpótlásból. Hajrá, Miskolc, Hajrá, DVTK!


- Az utóbbi évek egyik legnagyobb sportcélú támogatását, nagyjából kétmilliárd forintot elnyerni a magyar kormánytól, kiváló érzés lehet a klub vezetőinek - tette hozzá dr. Kiss János, miniszterelnöki biztos. - Sokan cserélnének velük Magyarországon. Ezúton is gratulálok nekik!  Egyre nő a szellemi és fizikai tőke a klub mögött, ami nélkül nincsenek sportsikerek, mert a sportot ma már vállalatszerű szervezetek képviselik, és ide tőke kell. S hogy miért kell? Elég csak megnézni, hogy a vezér-sportágunkban, a labdarúgásban mekkora harc folyik ma Magyarországon a tizenkét csapatos ligában, amely harcban mi is nyakig benne vagyunk. Bármi történjen is ebben az évben, a mi erőnk éppen abban van, hogy az idei nem az első évünk, hanem a száztizenegyedik. Éppen ezért bármi megtörténhet, de semmi olyan nem történhet meg velünk, amit a száztizenegy évünkkel a tarsolyukban ki ne tudnánk javítani. Biztos vagyok benne, hogy ez a kiemelkedő kormányzati támogatás is ennek a száztizenegy diósgyőri és miskolci évnek, a felhalmozott hagyományoknak, a szurkolóknak és a sportolni vágyó gyerekeknek szól. Még egyszer köszönöm a kormánynak a támogatást, gratulálok a klub minden dolgozójának, és kívánom, hogy a támogatás fényében az utunk felfelé vezessen, mert nem is vezethet máshová. Hajrá Miskolc, Hajrá Diósgyőr!


- Szeretném megköszönni mindazok munkáját, akik segítettek abban, hogy ezt a támogatást megkapja a klub - nyilatkozta Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere, a DVTK kisebbségi tulajdonosának képviselője. - Túl kell tekintenünk a klubon, nekem városvezetőként a város érdekeit is figyelembe kell vennem, bár ez a támogatás az egyesületnek szólt, kiterjed a város közösségeire is. Városvezetőként mindig azt vallottam, hogy a legfontosabb, hogy a városnak erős közösségei legyenek. Közösségformáló erő sok minden lehet, de Miskolcon hagyományai szerint is az egyik legmeghatározóbb a sport, azon belül pedig a DVTK, mint sportegyesület. Ez nem csak sport, nem csak labdarúgás, ez egy életérzés. A miskolci identitásunkat erősíti a klubhoz való tartozás, a klubnak való szurkolás érzése. Elmondtuk már többször, hogy nem a labdarúgás az egyetlen szakosztálya a DVTK-nak, ez valóban így van, hiszen az a több ezer fiatal, aki a Diósgyőr színeiben sportol az utánpótlásban, a sportnak köszönhetően egészségesebb lesz és kötődni fogn a sport által a városhoz, majd egészséges fiatalként fogja tovább építik ezt a várost. Ebben is nagy szerepe van a DVTK-nak. Azok a kezdeményezések, amik elindultak a sport révén a Diósgyőr jóvoltából remélem, hogy a támogatásnak köszönhetően tovább bővülnek és a város és a DVTK közötti kötődés még erősebb lesz. Országszerte is egyedülálló volt például, hogy a klub a középiskolai matematika és fizika tehetséggondozás mögé állt. A DVTK Stadion maga, az épülő sportcsarnok és a DVTK egész sportkomplexuma a városnak is éke, hiszen közösségi térként is funkcionál, így a támogatás a várost is gyarapítja és szépíti. Hajrá Diósgyőr, Hajrá Miskolc!