OTP Bank Liga 32. forduló

Diósgyőri VTK - Újpest FC 0-0

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Medovarszki János, Horváth Róbert; Pintér Csaba, Németh Ádám)
DVTK: Malenica - Polgár, Milović, Soldo, Pikk -  Max, Grozav - Grgić, Suljić, Roshi - Vaněček. Vezetőedző: Zoran Zekić.
ÚFC: Pajović - Máté Zs., Baošić, Ristevski - Pauljević, Croizet, Szakály P., Csongvai, Antonov - Tallo, Perošević. Vezetőedző: Michael Oenning.

Csere: Roshi helyett Molnár G., Vaněček helyett Dražić, Pikk helyett Marin mind a 46., Perošević helyett Bacsa a 66., Suljić helyett Márkvárt a 70., Soldo helyett Ivanovski a 78., Croizet helyett Bjeloš a 82., Pauljević helyett Simon K. a 90+1. percben.
Sárga lap: Croizet a 24., Antonov a 37., Perošević a 45. percben.


Edzői értékelések

Zoran Zekić: - Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, mert óriási a nyomás a csapaton és a játékosokon. Lassan kezdtünk, keveset mozogtunk támadásban és védekezésben, nem játszottunk kellő agresszivitással, lassan járattuk a labdát is. Az első félidőben Tallo szabadon vehette fel a labdát a védősor előtt, a szélső védőknek többször fel kellett volna lépni a letámadáshoz. A második félidőben ez már jobban működött. Akár 20 perc után is cseréltem volna, de gondolni kell arra is, hogy bármikor történhet egy sérülés. A szünetben hármat változtattam, amit korábban elterveztem, például a legjobb játékosunk, Molnár Gábor még nincs tökéletes állapotban, és sajnos csak egy félidőt bír. Az Újpest egyértelmű céllal érkezett, tíz játékossal védekeztek, ilyen ellenféllel szemben több kreativitásra lett volna szükség. Néha jó játék nélkül, egy egyéni villanással is lehet meccset nyerni, de ma ez is hiányzott. Az egész bajnokság során ez a legnagyobb problémánk, sokszor 3-4 helyzet sem volt elég a gólszerzésre. Nehéz mit mondani arra, hogy két-három olyan támadó is található a keretben, aki egy gólt sem lőtt egész tavasszal. A klubvezetéssel nem beszéltünk még a személyes jövőmről, de jelenleg a klub és a csapat sorsa a legfontosabb. A DVTK 111 évet megélt Zoran Zekić nélkül, a jövőben sem az számít, hogy mi történik velem. Számomra az a legfontosabb, hogy bennmaradjunk, viszont az a legnagyobb problémánk, hogy már egyáltalán nem a mi kezünkben van a sorsunk, meglátjuk, hogyan alakul a többi találkozó.

Michael Oenning: - A célunkat elértük, a bennmaradás szempontjából nagyon fontos pontot szereztünk, ami így felér egy győzelemmel. Nagyobb önbizalommal várhatjuk a kupadöntőt, vereség esetén nehezebb lett volna a dolgunk. Nagyszerű csapatszellemről tettünk tanúbizonyságot, annak ellenére hogy többen hiányoztak eltiltás miatt. A DVTK is mindent megtett a győzelemért, nagy komoly nyomás alá helyeztek, ezért az utolsó 20 percben úgy döntöttem, hogy a védekezésre koncentrálunk. A DVTK kialakított néhány nagy ziccert, de sikerhez néha a szerencse is szükségeltetik.