A keretet a legutóbbi, 2019-es világversenyeken szereplő négyes, tehát Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Dia és Theodoreán Alexandra mellett Bach Boglárka, Bozóki Bettina, Böröndy Vivien, Szabó Fanni, illetve Török Ágnes alkotja.

Az első hétvégén május 15-én és 16-án Svájcban lépnek pályára a mieink. Ekkor Mies városában, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) főhadiszállásán a FIBA 3×3 Women’s Series első állomásán szerepel nemzeti csapatunk.

Az összetartás második hétvégéjére a szintén edzőtáborozó 5:5 válogatott felajánlotta, hogy segítik az edzésmunkát. A voiron-i torna hétvégéjén így az 5:5 felnőtt válogatottal és az U23-as 3×3-as válogatotttal közösen két tornát játszanak le pénteken és szombaton. Ezt követően pedig május 25-én indul Grazba a 3×3-as felnőtt válogatott.

A grazi selejtezőn magyar válogatott Hollandiával, Észtországgal, Fehéroroszországgal és Sri Lankával szerepel egy csoportban. A csoportkörben május 27-én és 29-én az esti programban lépnek pályára a mieink. Válogatottunk május 27-én, csütörtökön 18 óra 40 perctől Fehéroroszország ellen debütál. Aznap még egy mérkőzést vív a magyar csapat, 21 óra 35 perctől Hollandia lesz a rivális. A következő csoportmérkőzéseiket május 29-én, szombaton vívják a magyar lányok. Ekkor 19 óra 5 perctől Észtország, 21 óra 35 perctől Sri Lanka lesz az ellenfél. A csoportokból az első két helyezett jut tovább. A torna vasárnap zárul a keresztjátékkal. Az első három helyezett szerez olimpiai kvótát.

Amennyiben a grazi selejtezőn nem sikerülne kiharcolni az olimpiai indulást, még mindig van egy esélye a magyaroknak, hiszen 2021. június 4. és 6. között Debrecen ad otthont egy 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtező tornának. A hajdúsági városban a Nagytemplom előtt, a Kossuth téren küzdhetnek meg a csapatok a tokiói olimpiára történő kijutásért.

Forrás: wbasket.hu