A Shakhter Soligorsk (belarusz nyelven: Шахцёр Салігорск, magyar átírásban: Sahcjor Szalihorszk) csapatát 1961-ben alapították, a színe fekete-sárga. Két alkalommal nyerte meg hazája bajnokságát, először 2005-ben, majd legutóbb 2020-ban (az európai pontvadászatok nagy részétől eltérően a fehérorosz bajnokság küzdelmeit kora tavasztól késő őszig rendezik meg).

A Soligorsk hazájában az egyik legpatinásabb klubnak számít, hiszen a fehérorosz bajnokság 1992-es megalapítása óta 15 alkalommal állhattak dobogóra.

Az UEFA úgy határozott, hogy a fehérorosz csapatok nem fogadhatják hazai pályán az ellenfeleiket, ezért a klub képviselői megkeresték a DVTK-t, hogy amennyiben van rá mód, akkor szívesen játszanának a 2018-ban az Év Stadionjának választott DVTK Stadionban. A tárgyalásokat június végén egy személyes bejárás követte, ami után eldőlt, hogy a bolgár Ludogorets elleni Bajnokok Ligája-selejtező után a DVTK Stadion ad otthont a csapat következő mérkőzésének.

Miután kedden este Belgrádban (a fehéroroszok első hazai mérkőzésének helyszínen) a két csapat párharcából 2-0-ás összesítéssel a Ludogorets jutott tovább, így a Soligorsk az Európa Konferencia Liga-selejtezőjében folytathatja. Ellenfele július 22-én a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében ugyancsak kedden este búcsúzó luxemburgi bajnok CS Fola Esch csapata lesz. A luxemburgiakat 7-2-es összesítéssel búcsúztatta a gibraltári Lincoln Red Imps FC.

A BL 1. selejtezőköréből kieső csapatok az Európa Konferencia Liga bajnoki ágára kerültek. A mérkőzés az UEFA semleges helyszínekre vonatkozó szabályozása miatt zárt kapuk mögött kerül megrendezésre.

Amennyiben a párharcból a Shakhter Soligorsk jut tovább, akkor várhatóan a következő ellenfelüket is Diósgyőrben fogadják.