Először is szeretnénk gratulálni a 3x3-as U18-as világbajnokságon elért bronzéremhez. Mennyire különleges medál ez?
Abszolút, hisz ez az eredmény már-már a csodával határos. Már a csoportból való továbbjutással is rendkívül elégedettek lettünk volna, ám sikerült mindezt magasan túlszárnyalni. Egy teljesen új csapattal, a válogatott mezzel még ismerkedő lányokkal szerepeltünk, ez önmagában egy extra kihívást jelentett. Épp ezért egy rendkívül alapos felkészülés van e mögött az eredmény mögött, hisz már június elején elkezdtük a közös munkát. Tény, szerencsénk is volt néhány esetben a torna során, de azt gondolom, annak van szerencséje, aki megdolgozik érte. Különleges élmény számomra, hogy a különböző 3x3-as válogatottakkal hat év alatt már öt érmet sikerült nyernem. Azonban azt kell mondjam, hogy ez a legnagyobb eredményem mind közül, hisz ettől a csapattól senki nem várta el az érem szerzést. Lenyűgöző volt az egész, olyan válogatottakkal voltunk egyenrangú ellenfelek, akik az öt az öt elleni játékban is a világ élvonalába tartoznak.

Ugorjunk is egy pár napot: Sió Kupa, Szekszárd, ahol egy rendkívül patinás tornán ért el harmadik helyet a csapat. Minden mérkőzés után elmondtad, jelenleg még nem az eredmény a fontos. Jól szolgálta a felkészülést a háromnapos torna?
Rendkívül jól, hisz azt megelőzően alig volt lehetőségünk öt az öt ellen készülnünk. Bár a csapat gerince megmaradt, ám a légiósok érkezésével még az ismerkedés időszakát éljük. Igyekszünk új játékelemeket begyakorolni, mind támadásban, mind védekezésben tovább fejlődni. Az ilyen tornák lényege a gyakorlás és az összeszokás, amit maximálisan teljesítettünk.

A mutatott játékkal mennyire voltál elégedett?
Szerencsére voltak jó periódusaink, de egyelőre még csak periódusaink és természetesen akadtak még gyengébb időszakok is a játékunkban. Nagyon jó lecke volt, ebből tanulhatunk és fejlődhetünk.

Nagyjából a felkészülési időszak feléhez érkeztünk. Ott tart a csapat jelenleg, ahova elterveztétek?
Bár még időre van szükségünk, de abszolút a terveknek megfelelően haladunk. Kisebb nehézségek lesznek majd most, hisz Medgyessy Dóri és Cheridene Green a párizsi 3x3-as Európa-bajnokságon szerepel majd, míg jómagam az 3x3-as U17-es Európa-bajnokságra utazom. De a kihívások éltetik az embert, az így elvesztegetett együtt töltött időt majd kemény munkával pótoljuk!

Egyik torna után a másik: a héten a miskolci Szaniszló Sándor Emléktornán szerepel a csapat. Célok a Sió Kupához hasonlóak vagy van esetleg valamilyen konkrétabb elvárás is?
Célok minden mérkőzésen vannak, hisz anélkül nehezen lenne mérhető a teljesítményünk. Ám ezek még nem konkrét eredménybeli elvárások, inkább feladatokról beszélünk. Játékelemek, mozgások, a taktikai repertoár gyakorlása az elsődleges. Fontos, hogy minél több játékpercet gyűjtsenek a játékosok, hisz ezáltal fejlődhetnek. Eredményeket majd a bajnokságban akarunk elérni, most igyekszünk rá alaposan felkészülni.