Már az Újgyőri főtér felé közeledve benne volt a levegőben, hogy szerda este valami készül Diósgyőrben. A DVTK Arénát megpillantva nem csak az ember szemét vonzotta a különlegesen megvilágított ég és Aréna, hanem a szurkolók fülét is csábította a Destination Brass Band élőzenés muzsikája. A Főnix Tűzzsonglőr és Akrobata csapat tagjai pedig az Aréna kapui előtt varázsolták még tüzesebbé a hangulatot.


A találkozó előtt ismerős arcokkal is találkozhattak szurkolóink a lelátón, hiszen az 1993-as, az 1994-es és a 2016-os Magyar Kupa-győztes csapat tagjai közül többen is a nézőtérről csodálták az új arénát, A mérkőzést megelőzően aztán már őket tapsolta a nagyérdemű, hiszen Völgyi Péter, a DVTK sportigazgatója köszöntötte a megjelent egykori diósgyőri kupagyőztes kosárlabdázó hölgyeket egy-egy csokor virággal. 


A találkozót megelőző percekben tovább fokozta hangulatot az ultrák érkezése, akik a lelátóra lépve hangosan énekléssel és dobszóval jelezték, részükről kezdődhet az összecsapás. A játékosok különleges bemutatását követően, a Destination Brass Band immár a lelátón helytállva, a Diósgyőr-induló egy élőzenés verziójával üdvözölte bent is a közönséget. 


Az ünnepélyes labdafeldobást Matisz Ferencné Szukup Márta, a DVTK első bronzérmes csapatának tagja végezte el. Ezt követően pedig az Északi-lelátón helyet foglaló fanatikusok koreográfiájára szegeződött minden szempár, ami nem csak a látványt, hanem a hangulatot is megalapozta a szerda esti rangadóhoz. 

Az első negyed után az elmúlt idény legjobb utánpótláskorú játékosát, Poczkodi Zsófiát köszöntötte Völgyi Péter sportigazgató, míg a nagyszünetben a Face Team Akrobatikus Sportszínház csapata egyedülálló kosárlabda showja szórakoztatta a közönséget. 


A mérkőzésen a DVTK kosárlabdázóira sem lehetett panasz, hiszen az új csarnok és a páratlan hangulat nyomását magukról hamar lerázva, szinte végig vezetve, magabiztos győzelmet arattak a lányok, így a kilátogató szurkolók győzelmi mámorban és reményeink szerint nagyszerű élményekkel gazdagodva térhettek haza a DVTK Arénából.

- Hatalmas öröm számunkra, hogy a DVTK Arénában új otthonra lelt a diósgyőri kosárlabda - mondta Szabó Tamás a hivatalos megnyitó mérkőzést követően. - Az európai szinten is kiemelkedő körülmények új távlatokat nyitnak az utánpótlás képzésben, reméljük, hamarosan még több saját nevelésű játékos lép pályára diósgyőri színekben. Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy szurkolóink ilyen szép számban megjelentek a hivatalos nyitómérkőzésen, reméljük a jövőben is legalább ennyien vagy még többen tapsolhatnak piros-fehér lányok sikereinek.


A DVTK együttese számára most a válogatott nemzetközi szereplése miatt egy rövidebb szünet következik, legközelebb november 21-én, hazai pályán fogadja együttesünk a Vasas Akadémia gárdáját. A csarnokban eközben az élet nem áll meg, hisz a felnőtt és utánpótlás edzések és mérkőzések mellett november 13-án nagyszabású koncertet rendeznek, ahol is a Kowalsky meg a Vega óriási buliján szórakozhatnak a műfaj kedvelői.

Várjuk szurkolóink észrevételeit

Ahogy azt már az első két tesztmérkőzést követően is kértük, ezúttal is várjuk szurkolóink visszajelzéseit annak érdekében, hogy a jövőben minél magasabb színvonalon tudjuk Önöket kiszolgálni. A szurkolói észrevételeket a [email protected] e-mail címre várjuk.