A 128 fős fináléban Kürti Áron erőnyerőként kezdett, míg Varga Balázs és Bugil Ákos öt leges vereséggel búcsúzott a 2021-es MDL döntőtől.

A Kelet-Magyarországi régiós ranglista ezüstérmes Kürti első mérkőzésén magabiztosan, 79,1-es átlaggal és 60%-os aránnyal kiszállózva, 4:0-s sikerrel lépett a harmadik fordulóba.

A legjobb 32 között fővárosi ellenfél következett, akit hatalmas csatában, döntő legben sikerült legyőznie a DVTK versenyzőjének 4:3-ra.

A nyolcaddöntőben a kisteleki Takács Szilveszter várt versenyzőnkre, aki ellen a diósgyőri dartsos háromszor is magához ragadta a vezető szerepet (1-0, 2-1, 3-2). A mérkőzést végül azonban 4:3 arányban a rutinosabb Takácsnak sikerült megnyernie, így Kürti a 9. helyen végzett az országos döntőben.

Az első MDL szezonjában régiós szinten három győzelmet és további öt dobogós helyet szerző Kürti Áron így értékelte 2021-es szezonját:

- Nagyon elégedett vagyok az idei teljesítményemmel. Fokozatosan javuló játékot mutattam egész évben és a szezon végére képes voltam olyan játékosokat is megszorítani, esetleg legyőzni, akik a legjobb 25-30 játékos között vannak Magyarországon. Remélem jövőre ez még többször sikerülni fog.