Merkantil Bank Liga 20. forduló

Diósgyőri VTK - Aqvital FC Csákvár 3-2 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 1551 néző. Játékvezető: Takács János (Szilágyi Norbert, Benkő Róbert).
DVTK: Póser - Eperjesi, Hegedűs J., Szatmári Cs. - Csatári, Zsolnai, Oláh B., Molnár G., Bokros - Horváth Z., Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Csákvár: Auerbach - Hosszú, Dulló, Koval, Bencze - Molnár R., Magyar Zs., Ominger, Torvund - Murai, Takács T. Vezetőedző: Mónos Tamás.

Csere: Bokros helyett Bárdos és Csatári helyett Kocsis D. a 46., Molnár R. helyett Kártik és Torvund helyett Mim a 62., Zsolnai helyett Németh Má. és Horváth Z. helyett Bertus a 73., Oláh B. helyett Szűcs K. a 78., Bencze M. helyett Bakos Sz. és Hosszú helyett Major G. a 80., Murai M. helyett Kalmár B. a 85. percben.
Sárga lap: Torvund az 53. percben.
Gólszerző: Takács T. (0-1) a 44., Molnár G. (1-1, 11-esből) az 50., Könyves (2-1) az 57., Takács T. (2-2, 11-esből) a 66., Molnár G. (3-2) a 75. percben.


Kulcspillanatok

44. perc: Jobb oldali beadás után középen Takács Tamás emedlkedett a legjobban, és az ötös előteréből a kapuba fejelt, 0-1

50. perfc: 11-es a DVTK javára, mert az alapvonal közelében kihúzták Könyves lábát. Molnár Gábor állt a labda mögé, és félmagasan pontosan a  jobb oldali kapufa mellé tekert, Auerbach érezte az irányt, de így sem tudta elérni, 1-1

57. perc: Molnár parádés labdát adott Könyves Norbertnek a védők között, aki egy higgadt csellel elhúzta a labdát a kapus mellett is, majd éles szögből balról ballal az üres kapuba gurított, 2-1

66. perc. Könyves találta el ellenfelét a 16-oson belül, 11-es a vendégek javára. Takács Tamás állt a labda mögé, és a bal oldali kapufa mellé lőtt. Póser is eltalálta az irányt, de nem érte el a labdát, 2-2

75. perc: Kocsis passzát Bertus befutotta a pálya bal oldalán, beadásába csak beleütni tudott Auerbach, a hosszún pedig Molnár Gábor nagy erővel a rövid oldali kapufa mellé bombázott, 3-2

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - Szép gólokat lőttünk, de ma harcolni kellett a győzelemért, amit megtettek a fiúk. Nem volt könnyű mérkőzés, mert jó ellenféllel találkoztunk. Az elején mi játszottunk kevésbé jól, mintha kényelmesen kezdtünk volna, lassan mentek a labdát, hosszúak voltunk, nagy területet adtunk az ellenfélnek a középpályán. Az ellenfelünk pedig agresszíven futballozott, a megszerzett labdákkal a gyors emberek révén próbáltak kontrákat vezetni. Egyszerű volt a játékuk, Takács Tamást próbálták megjátszani, és a második labdákból építkeztek, illetve a kapu előtt az ő fejét keresték, ebből szerezték meg a vezetést is. Mi pedig sokszor direktben mentünk előre, amikor egy-két oldalpassz nagyobb eredményre vezetett volna, ráadásul pontatlanok voltunk.
A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy meg akarjuk fordítani a mérkőzést, és sikerült is. Ezzel egy nagyon szép őszt zártunk. Ha megnézzük, hogy honnan indultunk, akkor különösen értékes az utolsó 9 mérkőzésen nyújtott 92,5 százalékos teljesítmény.
Gratulálok a csapatnak az egész őszhöz, jól dolgoztak, megérdemelték, hogy ilyen szépen zárjuk az évet!
Jelenleg ott áll a DVTK, ahol szeretnénk, ám fontosabb, hogy folyamatosan fejlődtünk, és ennyi pontot össze tudtunk gyűjteni, de a hibákról sem szabad elfeledkezni. Rengeteget kell még dolgozni a pozíció megtartásáért. A tavasz még nehezebb lesz, mint az ősz volt, mert akkor minden mérkőzés élet-halál harc, főleg a vége felé. Az viszont talán könnyebbséget jelent, hogy a csapat összeérett.
Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok mindenkinek!

Mónos Tamás: - Azzal a céllal érkeztünk Diósgyőrbe, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Ennek megfelelően gyakoroltuk a labdakihozatalt, az ellenfél térfelén történő labdaszerzést, és abból a helyzetek kialakítását. Úgy érzem, többször is jó pozícióban szereztünk labdát, amiből rutintalanságunk miatt még nem tudtunk gólt szerezni. Amit elterveztünk, az pontokban nem valósult meg, de játékban igen. Idegenben, egy bajnokesélyes otthonában így kell játszani, ilyen bátran ki kell tolni a védekezést, és az ellenfél térfelén labdát szerezni. Ez jó irányba visz minket januártól.