- Jelenleg a Boston Hockey Academy csapatánál játszol, de a napokban hivatalossá vált, hogy tender-szerződést kaptál az NCDC-s Philadelphia Hockey Clubtól. Hogyan zajlott ez a folyamat és mit lehet tudni ennek a szerződésnek a hátteréről?
- Már év eleje óta figyeltek Philadelphiából és pont jött egy hétvége a hálaadási szünet előtt, amikor elutaztunk Phillybe és volt pár meccsünk washingtoni és philadelphiai csapatok ellen, köztük a Philadelphia Hockey Club ellen is. Szerencsére jól szerepeltem, főleg a Philly elleni meccsen, így következő héten kaptam egy telefonhívást a GM-től, hogy ő szeretne nekem felajánlani egy tender szerződést, ami nagyjából azt jelenti, hogy mostantól más csapat nem igazolhat/draftolhat le az NCDC ligából. Még értelemszerűen a Bostonnál fejezném be ezt a szezont, de előfordulhat, hogy egy-egy edzésre, akár meccsre felhívhatnak már Phillyből.

- Mit érdemes tudni az említett NCDC ligáról?
- Az NCDC a legnépszerűbb junior liga az én, és az 1-2 évvel idősebbek korosztályának. Egy sokkal nagyobb tempójú, még fizikálisabb, mondhatni felnőttesebb jégkorong jellemzi ezt a ligát. Itt már a tét főleg az egyetemre jutás, akik jól teljesítenek, azok nagy eséllyel ösztöndíjat kapnak Divízió 1-es egyetemi csapatnál, vagy akár feljebb léphetnek NAHL-be vagy USHL-be, ami a junior hoki elitje.

- Milyen célokkal vágsz neki a következő észak-amerikai időszakodnak?
- A célom nekem is az lenne, hogy minél hamarabb feljebb léphessek és akár ösztöndíjat kaphassak egy Divízió 1-es egyetemi csapathoz. Hosszútávon pedig az, hogy minél magasabb szinten tanuljak és eközben jégkorongozzak. Hatalmas ugrás volt nekem Észak-Amerika, egy sokkal gyorsabb, fizikálisabb jégkorongba találtam magamat, de egész hamar hozzá tudtam szokni és azóta pedig egyre jobban élvezem és várom az előttem álló kihívásokat.

- Rendszeresen meghívót kapsz a magyar utánpótlás válogatottakhoz is. A nemzeti csapat tekintetében milyen időszak vár rád?
- A válogatotthoz való meghívás mindig egy nagy megtiszteltetés számomra, így mindig próbálom a maximumot nyújtani bármilyen csapat ellen is játszunk. December végen Kanadába utazunk és egy Tripla A-s tornán fogunk részt venni Calgaryban, ahol hasonló erősségű csapatok ellen játszhatunk majd, mint akik ellen a bostoni csapatommal játszunk. Tudom, hogy az edzők számítanak rám, hiszen jártasabb vagyok már az Észak-Amerikai hokiban, úgyhogy alig várom, hogy jól teljesíthessek egyénileg és legfőbbként csapatként is.

Névjegy

Név: Kocsis Botond
Születési hely: Miskolc
Születési idő: 2004. június 17.
Poszt: csatár

Pályafutása

2021/2022 Boston Hockey Academy (18U AAA)
2020/2021 Boston Hockey Academy (18U AAA) , DVTK Jegesmedvék (U21)
2018-2020 DVTK Jegesmedvék (U18)