NB III., Keleti csoport, 27. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. - DVTK tartalék 0-2 (0-0)

Békéscsaba, 100 néző. Játékvezető: Dobai János, Bereczki Bence, Juhász Szabolcs Olivér. 
Békéscsaba 1912 Előre II.: Tóth A. - Szabó Cs., Czvalinga Á., Kasik Á., Styecz B., Ilyés T., Oláh Á., Bónus M., Babinyecz B., Szabó Zs., Zelik Cs. Vezetőedző: Brlázs István. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B. - Ivánka P., Mrva P., Keller R. – Tóth B., Kispál T., Szeles T. – Korbély K., Csatári G., Karika B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Csere: Keller R. helyett Bokros Sz. a 46., Oláh B. helyett Orosz D. a 46., Ivánka P. helyett Kundrák G. a 46., Styecz B. helyett Pap Sz. a 46., Kasik Á. helyett Korógyi Sz., az 57., Szeles T. helyett Sós M. a 67., Karika B. helyett Molnár R. a 76. percben. 
Sárga lap: Styecz B. a 16., Kasik Á. a 22., Czvalinga Á. a 45., Bónus M. a 65., Kispál T. a 76., Szabó Zs. a 88., Babinyzecz B. a 89., Csatári G. a 90+4. percben. 
Piros lap: Zelik Cs. a 87. percben. 
Gólszerző: Csatári G. (0-1) az 52., Csatári G. (0-2) a 90+2. percben. 

Kulcspillanatok

52. perc: Baloldali szöglet után a hosszú oldalon Csatári Gergő üresen érkezett és zavartalanul fejelhette a kapuba a labdát, 0-1. 
87. perc: Zelik rántotta vissza a félpályán Molnár Rolandot, amiért megkapta második sárga lapját, ezután pedig a pirosat. 
90+2. perc: Orosz Donát nagy bedobása a tizenhatoson belül Csatári Gergő elé került, aki bal lábbal a kapu bal sarkába helyezett, 0-2. 

Vezetőedzői értékelés

Brlázs István: - Számítottunk rá, hogy nehéz mérkőzést fogunk játszani a diósgyőriekkel. Kiegyenlített játék folyt a pályán, de úgy érzem, hogy a sárga lapok megítélésénél a játékvezető nem egyformán súlyozott. Engedte az időhúzást is, de nem akarom erre fogni a vereséget. A helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni, ezért kaptunk ki. 

Zsivoczky Gyula: - Nagyon fontos győzelmet arattunk egy fiatal, szervezett és kellőképpen aggresszív ellenfél otthonában. Minőséget képviseltünk, de ez a találkozó így sem volt egy szép mérkőzés. Szervezettek voltunk, és az adódó lehetőségeinket megfelelően tudtuk kihasználni, ezért megérdemelten szereztük meg a három bajnoki pontot. Ahogy korábban a vereségeket és a döntetleneket, így most a győzelmet is a helyén fogjuk kezelni. Gratulálok a csapatnak, mert megdolgoztunk ezért a győzelemért, a Békéscsabának pedig sok sikert kívánunk a bajnokság hátralévő részére.