- Alaposan átalakítottuk nyáron a DVTK játékoskeretét - kezdte dr. Bajúsz Endre, a DVTK szakmai vezetője. - Összesen 18 játékos szerződését bontottuk fel, vagy adtuk őket kölcsön, míg 10 játékost igazoltunk, valamint több fiatal csatlakozott az első csapathoz a DVTK Labdarúgó Sportakadémiáról. A védelembe hiányposztra igazoltunk, a középpálya teljesen átalakult, a támadósorba pedig olyan játékosokat hoztunk, akikkel megnőtt a vezetőedző variációs lehetősége. Gyors, sokat futó csapatunk lesz ebben az idényben, amit már a felkészülési mérkőzéseken is látni lehetett.

- Az elő idényben új premizálási rendszer lép életbe - tette hozzá a szakmai vezető. - Amennyiben sikerül elérni a célt, csak abban az esetben kapják meg a játékosok a teljesítményükért járó jutalmat. Büszke vagyok rá, hogy egy olyan csapat állt össze, amelyik elfogadta a teljesítmény alapú premizálást. 

Az előttünk álló bajnokságban továbbra is Hegedűs János viseli a DVTK csapatkapitányi karszalagját.

- Az egyéni munkának köszönhetően jó állapotban érkeztünk vissza a másfél hetes pihenőt követően - kezdte Hegedűs János, a DVTK csapatkapitánya. - Egy elég kemény felkészülésen vagyunk túl. Mondani szokás, hogy nem számít az edzőmeccseken elért eredmény, de én azt gondolom, a négy nyári győzelem erőt ad a csapatnak.

Milyen célokkal vág neki a DVTK az új bajnokságnak?

- A cél a feljutás, a DVTK-nak mindig az NB I.-ben volt és az NB I.-ben van a helye - mondta dr. Bajúsz Endre. - Ezért olyan labdarúgókat hoztunk Diósgyőrbe, akik képesek feljuttatni a csapatot. Más nem is lehet a cél. Úgy állítottuk össze a keretet, olyanok az edzések és úgy építettük fel a prémiumrendszert, hogy az alkalmassá tegye a csapatot a feljutásra. 

- A csapat készen áll a bajnokságra, az első osztályú csapatok ellen is azt éreztük a meccs végén, hogy tudnánk még menni - jelentette ki a cséká. - A célunk az első hely, az elvárás pedig a feljutás. Megcélozzuk az első helyet, de nem leszünk szomorúak, ha a második helyen végzünk, mert számunkra az a legfontosabb, hogy jövőre az élvonalban szerepeljünk.


Vasárnap 19 órától Siófokon játszik először a DVTK a Merkantil Bank Liga 2022/2023 évi kiírásában. 

- Tavaly megtöltötték a diósgyőriek a vendégszektort - idézte fel Hegedűs János -, és úgy tudom, idén talán még többen kelnek útra. A csapat nevében kérem szurkolóinkat, minél többen látogassanak ki a meccsre, mert nagy szükségünk van rájuk! A stáb feltérképezte az ellenfelet, és felkészítették a csapatot minden eshetőségre. Mint minden mérkőzésre, ezúttal is három pontért lépünk pályára.

A DVTK YouTube csatornáján elérhető a teljes felvétel is: