Merkantil Bank Liga 6. forduló

Diósgyőri VTK - Kolorcity Kazincbarcika SC 1-0 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 5061 néző. Játékvezető:Ducsai József (Rózsa Dávid, Ring Kevin).
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Viczián Ádám, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Koman Vladimir, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Szőke Adrián, Lukács Dániel, Könyves Norbert. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
KBSC: Megyeri I G. - Szemere, Ur, Dvorschák, Süttő - Heil, Csatári - Székely D., Szabó I B., Pálinkás - Takács T. Vezetőedző: Varga Attila.

Csere: Könyves Norbert helyett Jurek Gábor a 37., Dvorschák helyett Szekszárdi T. a 46., Bokros Szilárd helyett Bertus Lajos és Szőke Adrián helyett Eppel Márton a 71., Takács T. helyett Nagy J. a 76., Székely D. helyett Ádám F. és Szabó I B. helyett Laczkó M. a 87., Koman Vladimir helyett Papp Marcell a 90+1. percben.
Sárga lap: Viczián Ádám a 33., Csatári a 69., Süttő a 88. percben.
Gólszerző: Koman Vladimir (1-0) a 84. percben.


Kulcspillanatok

84. perc: Bertus jobb oldali szöglete után a labdát kifejelték a védők, Koman Vladimir mintegy 18 méterről, kissé balról, kapásból a kapu hosszú, bal oldalába lőtt a védők között, 1-0

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - Nagyon hosszú út áll előttünk, de az első lépést megtettük.
Kemény ellenféllel találkoztunk, biztos vagyok benne, hogy sok csapat vérét fogják még szívni. Az öltözőben elmondtam a mérkőzés után a labdarúgóknak, hogy hiába csak pár napot dolgoztunk együtt, az eltervezett dolgokból sokat megvalósítottak. Látszott az edzéseken és a videoelemzések során elvégzett munka eredménye, ami hitet fog adni nekik, hogy jó úton járunk. Egymásért küzdöttünk, de amikor az ellenfél beszorított, akkor is tartottuk magunkat a megbeszéltekhez, aminek nagyon örülök.
Egy szöglet után szereztük a győztes gólt. Két napunk maradt a pontrúgások gyakorlására, egyik nap a védekezőt, másik nap a támadót. Még ma reggel is lesétáltuk, kinek hová kell helyezkedni a pontrúgásoknál, mert meccsnapon nem akartam őket futtatni.
Számomra az a legfontosabb, hogy az eredmény mellett meglegyen a játék is. Az az elképzelésünk, hogy a labdát megbecsülve minél többet birtokoljuk. Teremtsünk passzsávokat, és figyeljünk a helyezkedésre, ami nagyon fontos számomra. Lehet, sőt kell helyet cserélni, de a csapat szerkezete állandó, én ebben hiszek. Úgy érzem, ez a fajta játék tetszik a játékosoknak is, látszik az edzéseken, a mérkőzésen is, és a meccs után az öltözőben is.
A kevés idő ellenére sokat gyakoroltuk, hogy kinek, hol kell helyezkedni, mikor kell beindulni, ki lép a helyére. Megvolt az elképzelésünk arra is, hogyan reagáljunk, ha az ellenfél behúzódik a kapuja elé, és hogyan akkor, ha kimozdítjuk őket, és terület nyílik előttünk. Örülök neki, hogy a játékosok elfogadták, és megvalósították az elképzeléseket.
Mérkőzésről mérkőzésre jobbak leszünk, fejlődni fogunk játékban, és egyre jobban megértik majd egymást a játékosok.
Szeretném a szurkolóknak megköszönni a biztatást, mert nagy lendületet adott a srácoknak az a hangulat, amit teremtettek. Szeretném, ha még többen jönnének ki a stadionba, mert hisznek abban, amit elkezdtünk csinálni. Nagyon kell a játékosoknak a szurkolók segítsége, és minél többen jönnek, annál jobban játszanak.

Varga Attila: -  Nagyon jó hangulatú mérkőzést játszottunk, és boldog vagyok a teljesítményünk miatt, mert jól futballoztunk. Az első félidő végén még az is benne volt a mérkőzésben, hogy megszerezzük a vezetést. Ez első 20 perc nem tetszett, egy kis zavar volt a csapatban, amit a védelem átszervezésével sikerült megszüntetni, és ezt követően jól működött. A jó védekezésből pedig megfelelő ritmusban, jó támadásokat vezettünk. Rúgtunk egy kapufát, és nem tudom hogy, de kimaradt egy ajtó-ablak helyzet.
A második félidőben is jól, kompaktan védekezett a csapat, mellette jó egyéni teljesítményeket láttunk. A cserék következében gyengültünk fejjátékban, ami megmutatkozott a DVTK pontrúgásainál. Eggyel több fejelő játékos jött a kapunk elé, két embert kivittek a kis szögletet levédekezni, így nem maradt a kipattanóra emberünk. Szerettünk volna odaérni, de nem tudtuk blokkolni Koman Vladimir lövését.
Ma bebizonyítottuk, hogy az eddigi teljesítményünk sem a véletlen műve. Szereztünk 12 pontot, meglepetés a Barcika teljesítménye, és ezután is arra törekszünk, hogy megnyerjük a lehető legtöbb mérkőzést.