Elkészült a Magyar Kupa első fordulójának sorsolása. Ebben a körben kapcsolódik be a Dunaújvárosi Acélbikák, a Worm Angels, a MAC Ikonok, az Újpesti Jégkorong Akadémia, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű és a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia.

A sorsolás alapján az újonc szegediek az újpesti akadémiával találkoznak, összekerült két második ligás csapat, a MAC Ikonok és a Worm Angels, míg az ebben a körben egyedüli Erste Liga-együttesre, a Dunaújvárosra a DVTK akadémiai gárdája vár. Az első mérkőzéseket a tervek szerint október 5-én, a visszavágókat 19-én tartják.

A továbbjutókhoz a második körben csatlakozik kiemeltként az FTC-Telekom, a DVTK Jegesmedvék, a Budapest Jégkorong Akadémia HC és az UTE, valamit nem kiemeltként a FEHA19. A második forduló meccseit a tervek szerint november 16-án és 23-án rendezik.

A négy továbbjutó a harmadik körben folytatja, ennek a fordulónak a meccseit december 21-én és január 3-án játsszák le.

A címvédő DEAC, valamint az osztrák ligában szereplő Hydro Fehérvár AV19 automatikusan résztvevője a Final Fournak. A négyes döntőt január 28-29-én rendezik.

A legtovább jutó amatőr csapat külön pénzdíjban részesül. A Magyar Kupában nem érvényes az Erste Liga új szezonjában alkalmazandó pontrendszer. Hat akadémiai játékos csapata kiesése után feljátszhat az anyaklubhoz is.

1. forduló, (2022. október 5. és 19.)

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű-Újpest Jégkorong Akadémia
MAC Ikonok-Worm Angels
DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia-Dunaújvárosi Acélbikák

forrás:jegkorongszovetseg.hu