Az ünnepséget a DVTK szurkolói mellett dr. Kiss János, a térség országgyűlési képviselője és Veres Pál Miskolc MJV polgármestere is megtisztelte jelenlétével.

Az utca átnevezését a DVTK kezdeményezte, az előterjesztést egyöntetűen szavazta meg a város közgyűlése még szeptemberben.

 - Azért vagyunk itt, hogy emlékezzünk a DVTK első elnökére, Vanger Vilmosra - kezdte dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketing igazgatója. - Szeretném azt hinni, hogy Vanger Vilmos büszke lenne arra, amit az utódok felépítettek Diósgyőrben, büszke lenne a klubra, hiszen ma már közel 3000 sportoló viseli a DVTK címeres mezét és büszke lenne a szurkolókra is, hiszen ez a klub a szurkolók nélkül nem létezhetne. Az önkormányzatnak köszönjük, hogy megszavazták az előterjesztést és méltóképpen emlékezhetünk a klub első elnökére.


- Ünnepelni jöttünk ma ide - folytatta dr. Kiss János országgyűlési képviselő - Ha ma itt lenne velünk Vanger Vilmos és át tudná tekinteni azt az utat, amit ez a klub több mint 112 év alatt megtett, nagyon büszke lenne. Az az út, amin Vanger Vilmos elindította a klubot, tekinthetjük egy jelképes útnak is, ami soha nem ér véget és mindig csak előre megyünk. Jelen pillanatban is dolgozunk azon, hogy tovább fejlődhessen a DVTK Sportliget. Inspiráljon minket a jelmondatunk, amely szerint, amikor együtt voltunk, mindig győztünk, így a jövőben is együtt leszünk, győzni fogunk.

- Örömteli pillanat ez, hiszen méltóképpen tudunk emlékezni az alapítókra - tette hozzá Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere. - Egy város ereje a közösségei erejében van. A DVTK képes arra, hogy közösséget formáljon, képes arra, hogy összefogja a város jelentős részét. Azt szoktuk mondani, hogy Miskolcon mindenki vére piros és fehér egyszerre. A városban mindenki figyelemmel kíséri a DVTK, azon belül pedig elsősorban a labdarúgás eredményeit. A Barcelonához hasonlóan a DVTK is több mint egy csapat, nem csak egy sportegyesület, nem csak a számos szakosztály, egy valódi közösségformáló és a város életében meghatározó tényező. Őriznünk és fejlesztenünk kell mindenképpen!

- Mindenképpen köszönjük a klub vezetésének, hogy tevékeny tagjai lehetünk ennek az eseménynek, hiszen ez egy első lépcsőfok és egyben egy mérföldkő is - zárta Martini Emil, a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda vezetője. - korábban több szurkoló is felvetette, hogy a hagyományokat ápolni kell. Az elképzelések egy szoborpark, egy diósgyőri hírességek fala és valamikor egy 21. századi DVTK múzeum létrehozása. Fontos a mai alkalom abból a szempontból is, hogy a Diósgyőrért szorító miskolciak, Borsod megyeiek tudják és átérezzék azt, hogy mi a történelmünk, még jobban kötődjenek a klubhoz és még inkább büszkébbek legyenek a címerre.

Az esemény végén az Ultras Diósgyőr képviselői az alapítók tiszteletére egy Ekker Róbert szobrászművész által készített, a szurkolók adományaiból készült bronz domborművet adtak át a klub képviselőinek, amely méltó helyre kerül majd a DVTK Sportligetben.