A tavalyi 2021-es egyesületi győzelem után ott folytatta az évet a DVTK díjugartó szakága, ahol abbahagyta. A sportág történetében sorozatban másodjára lettek a legjobbak a piros-fehérek 315 egyesület közül, ezúttal rekordot jelentő 918.269 ponttal, ami közel másfélszer annyi, mint a tavalyi diósgyőri pontszám, és 2,5-szer több, mint az idei második DEAC-é.

Az egyéni ranglistákon az abszolút kategóriában a még csak ifi lovas Ifj. Szuhai Gyula harmadik lett szoros versenyben, míg korcsoportjában magabiztosan győzött, ahol Kisgergely Kata az ötödik helyet szerezte meg. Az összetett rangsorban Szuhai Péter, az év díjugratója és az olimpiai csapat tagja annak ellenére, hogy nagyrészt külföldön versenyzett hatodikként zárt, ami a fiatal lovasoknál ezüstérmet jelentett, míg Szuhai Rodrigo tizedik lett és a gyermek korcsoportban az élen végzett.

-  Hálásak vagyunk a DVTK támogatásért, hiszen sokat jelent a gyerekeknek, hogy mindenkit eredményeihez mérten támogatnak, akár tárgyakkal is. Ez a szakosztály a legnagyobb régiós multisporklub nélkül nem működhetne, olyannyira, hogy az országban nincs is más egyesület, ami támogatja a sportolóit ilyen formában. Egyre többen sportolnak a szakosztályban - jelenleg 50 körül, de ez ebben a sportágban folyamatosan változik, hiszen két élőlénytől függ az indulás - és a sportágban is nevet szerzett magának a DVTK, nagyon sokan keresik. Kiválóan működő csapat alakult ki, büszke vagyok az eredményeinkre és remélem, hogy jövőre még jobbak tudunk majd lenni, illetve szeretnénk, hogy egyre több rangos nemzetközi versenyen is piros-fehérben indulhassanak a gyerekek. Bár az idén sem panaszkodhattunk, hiszen az Európa-bajnokságon négy diósgyőri indulónk is volt, és akár több is lehetet volna. Illetve a hazai Széchényi nemzetközi rangú versenyen is nyertünk számokat, aminek hatalmas a renoméja - értékelte az évet Kisgergelyné Szemcsák Éva a szakosztály vezetője.

A lovassport szakosztály a kiválóan sikerült évet a tavalyi idényhez hasonlóan ismét egy lovasbállal zárja majd a DVTK Stadionban január 28-án, ahová sok szeretettel várják a szakosztály- és a klub érintettjeit is.

Díjugartó egyesületi ranglista 2022

1. hely DVTK 918.269 pont

2. hely DEAC Sport NK. 364.944 pont

3. hely Némethy Bertalan Alapítvány 324.777 pont

Összetett lovas ranglista 2022

3. hely Ifj. Szuhai Gyula 246.332 pont (Ifjúsági 1. hely)

6. hely Szuhai Péter 201.391 pont (Fiatal lovas 2. hely)

10. hely Szuhai Rodrigo 139.438 pont (Gyermek 1. hely)

13. hely Vándor Zsófia 110.634 pont

17. hely Szuhai Gyula 95.362 pont

31. hely Kisgeregely Kata 49.992 pont (Ifjúsági 5. hely)