- Kezdjük a legfontosabbal, januártól újra a DVTK üzemelteti a DVTK Edzőközpont üzemi konyháját, a Habos Oldal Sörözőt és a DVTK Stadion büféit.

- Nem teljesen új a feladat, hiszen a régi stadion vendéglátását is a klub működtette. A DVTK értelmezése szerint a stadion büféinek üzemeltetése elsősorban egy szolgáltatás, nem ebből szeretne a klub extra bevételt. Ugyanakkor beszerzési áron nem adhatjuk a termékeket, hiszen a büfékben és a konyhán dolgozók bérét és rezsiköltséget is ki kell termelnünk, de ahol tudunk, igyekszünk csökkenteni az árakat.

A sör ára a stadionokban minden esetben egyfajta mérőszámként működik, sajnos eljutottunk oda, hogy már a boltokban sem sokkal olcsóbb egy doboz sör, mint a stadionban. Most azzal tudunk csökkenteni, ha az őszi sörárhoz képest nem emelünk, de a többi termék között sok olyan lesz, ami olcsóbban kapható tavasszal, mint tavaly ősszel. Ezeknek a termékeknek az árrését is jelentősen csökkentettük.

- Maradjunk akkor először a stadionban, azaz nézzük a vendéglátásnak azt a részét, ami nagyobb tömegeket hivatott kiszolgálni. Milyen változások várhatók meccsnapokon?

- Mérkőzésnapokon a Habos Oldal Sörözőben két órával a kezdő sípszó előtt nyitunk, és lefújás után egy órával zárunk. A mérkőzés ideje alatt a villamossín felőli oldalon zárva tartunk, a kollégáink a lelátók alatti büfék rugalmas és folyamatos működését fogják biztosítani. Igyekszünk kedvezményes akciókkal visszacsábítani a szurkolóinkat a Habos Oldalba. Jelenleg is tárgyalásban állunk a klub főtámogatóival, a HELL Energyvel és a Borsodival, a tárgyalások eredményeiről azonnal beszámolunk.

A DVTK Stadion büféinek is hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy a szurkolók jól érezzék magukat a meccs 90 perce alatt, a szünetben és a meccset megelőző egy órában. Tehát a gazdasági érdekeket is háttérbe szorítva, megfelelő számú büfét fogunk nyitni megfelelő minőségi személyzettel. Tudjuk, hogy a legnagyobb roham a meccs előtt 15 perccel és a szünetben van, igyekszünk úgy felkészülni minden téren, hogy a szurkolóknak a lehető legkevesebbet kelljen sorban állniuk.  

A csapolt sör minőségéről is kell beszélnünk. Folyamatosan egyeztetünk a Borsodival, ők maguk is monitorozni fogják a minőséget, így megígérhetjük, hogy a lehető legjobb sör lesz a DVTK Stadionban. Az észrevételeket természetesen minden esetben szívesen fogadjuk. 

Mint mindenhez, ehhez is gyakorlat szükséges, de nem mindegy hogyan állítjuk be a sörcsapoknál például az átfolyási kapacitást, vagy mikor kezdjük el hűteni a hordókat. Ezek apróságnak tűnnek, de ezzel is lehet a minőségen javítani.

A családosok kedvéért szeretnénk gyerekbüfét nyitni, ahol kizárólag alkoholmentes termékeket fogunk árusítani. A célunk ezzel az, hogy ne kelljen sorban állni azoknak, akik csak egy üdítőt, egy chips-et vagy egy pattogatott kukoricát szeretnének vásárolni a gyermeküknek.

- Azt már említetted, hogy a sör ára nem változik. Mi a helyzet a többi termékkel?

Kezdem az egyik legfontosabbal. A csapolt Borsodi világos sör mellett immáron csapolt Csíki kézműves sör is kapható lesz a stadionban, az Ultra szektorban és a Napos oldalon is. Ez (a kézműves sörök árusítása) egyrészt egy jogszabályi kötelezettsége a vendéglátóegységek üzemeltetőinek, másrészt régi szurkolói igény volt már, hogy bővítsük a választékot. A boltokban 600 forint körüli áron kapható Csíki kézműves sör ára a stadionban 850 forint lesz.

A korábbi Pepsi termékeket Coca-Cola termékek váltják fel, a Pepsi üdítői 700 forintba kerültek, a Coca-Cola üdítőit 550 forintért tudjuk adni. A HELL termékek ára 600-ról 500 forintra csökkent, egy 0.35-ös ásványvíz 250 forintba fog kerülni.

A csapolt Borsodi sör a meccseken marad 700 forint, bár - ahogy említettem - sajnos már a boltokban sem sokkal olcsóbb, de szeretnénk a szurkolókat visszacsábítani a Habos Oldal sörözőbe, így a stadion kapuinak megnyitásáig (ez most a 17 és 18 óra közötti időszak) 500 forintba fog kerülni a csapolt sör a Habos Oldalban. Ezek az árak egyelőre a tavaszi szezonra érvényesek. Bízunk benne, hogy nyárig nem szabadulnak el még jobban az árak és ezek nagy részét tartani tudjuk a következő bajnokságban is.

Makukát bár árusítani fogunk a büfékben is, a korábbi megegyezésünknek köszönhetően Lulu bácsi magja is kapható lesz, bár sajnos ő már nem tud mindig személyesen jelen lenni. A szurkolók jó része még mindig ott veszi meg a ropogtatni valót, ez egy jól bevált együttműködés, amin nem szeretnénk változtatni. 

- Nézzük a vendéglátás másik, ám nem kevésbé fontos részét. Akik napi szinten járnak Diósgyőrben, azok tudják, hogy a DVTK Edzőközpontban egy saját konyha üzemel, illetve a stadion északi oldalán várja a vendégeket a Habos Oldal Söröző, ahová bárki betérhet egy ebédre, aki erre jár.

Január elejétől üzemeltetjük az edzőközpont konyháját, nem kevés előkészületet igényelt az átadás-átvétel, de úgy érzem, hogy zökkenőmentesen sikerült. Hétfőtől-péntekig napi 500 vendéget tudunk kiszolgálni a DVTK Edzőközpont konyhájával, amiben benne vannak az akadémia és a stadion dolgozói, a klub felnőtt és utánpótlás korú sportolói, valamint azok is, akik a Habos Oldal Sörözőbe betérnek egy ebédre.

A klubvezetés elsődleges elvárása volt, hogy a söröző berendezése és dekorációja modernebb legyen, ugyanakkor az eddigieknél jobban tükrözze a DVTK hagyományait is, bízunk benne, hogy elnyerte a vendégeink és a szurkolók tetszését. Eddig pozitívak a visszajelzések, folyamatosan nő a vendégkörünk. Az eddigi minőséget és árakat megtartottuk és változatos napi menükkel várjuk az érdeklődőket.

- Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy étteremként tökéletesen funkcionál a Habos Oldal Söröző, de az eredeti funkcióját még nem tölti be, azaz, hogy a hazai meccsnapokon kívül sörözőként is üzemeljen. Várható ebben változás?

- Az egyik elsődleges cél az volt, hogy az eddig meglévő szolgáltatásokat folyamatosan tudjuk tovább vinni januártól, de a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Irodával egyeztetve tervben van az is, hogy a jövőben hétvégén idegenbeli mérkőzések közös megtekintésére, vagy akár kiemelt Bajnokok Ligája mérkőzésekre is megnyitjuk a sörözőt. A jó idő beköszöntével májustól szeretnénk egy nagy teraszt is kialakítani, és onnantól már igazán szeretnénk söröző funkcióját is kihasználni a Habos Oldalnak, hosszabbított nyitvatartással, akár hétköznapokon és hétvégéken is. Ugyanakkor családi rendezvényekre, ballagásra, születésnapokra is ki lehet bérelni a Habos Oldalt, várjuk az érdeklődőket szeretettel!

- Mit tartogat a jövő? Téged ismerve biztos vagyok benne, hogy rengeteg terved, ötleted van.

Lépésről-lépésre, a szurkolói visszajelzéseket is figyelembe véve természetesen szeretnénk folyamatosan fejlődni és bővülni. Már a tervezési fázisnál tartanak a saját DVTK poharaink, aminek bevezetésére hamarosan sor kerülhet. Dolgozunk azon, hogy a büfékben melegétel (kolbász, virsli stb.) is kapható legyen, de ezzel kapcsolatban még egy kis türelmet kérünk a szurkolóktól. A Szervezett Szurkolói Csoportok kérése volt, hogy legyen zsíros kenyér is, ez a kérés is meghallgatásra talál.  

Van a DVTK Stadionnak egy olyan tulajdonsága, amit eddig nem használtunk ki. Ez a felső keringő rész. A tervünk az, hogy a kiemelt mérkőzéseken a két keleti oldalon található fenti sarokban is elhelyezünk egy-egy büfét, így a mérkőzés közben is vásárolhatnak a szurkolóink úgy, hogy közben a pályán történő eseményeket is figyelhetik.

- Azt hiszem, nem járok messze a valóságtól, ha azt mondom, Diósgyőrben a VIP szektor árai sem megfizethetetlenek. Várható változás a VIP-ben?

VIP belépőt bárki vásárolhat, és jó érzés hétről-hétre új arcokat látni. A VIP szektor árai most tavasszal biztosan nem változnak, ugyanakkor szeretnénk mindig egy kis meglepetéssel kedveskedni a VIP szektorosoknak. A már megszokott korlátlan étel- és italfogyasztás mellett ezúttal például szülinapi tortával is várjuk szurkolóinkat a klub alapításának 113. évfordulójára emlékezve. A jövőben többek között szeretnénk helyi vállalkozókat megszólítva kézműves termékbemutatókat, borkóstolókat is szervezni a mérkőzések időtartama alatt.