19 versenyzővel négy csoportban, hat diósgyőri dartsossal a mezőnyben vette kezdetét a hetedik felvonása a 2023-as régiós MDL-nek az Aranybikák Darts SE szervezésében Debrecenben. A csoportküzdelmekből öt játékosunk jutott fel a 12 fős főtáblára, míg Kürti Áron a 17. helyen végzett.

Az egyenes kieséses szakasz első körében Varga Gergely, Nagy Viktor és Kulifai Gergely nem bírt ellenfelével és a 9. helyen zártak. Lövei Milán öt leges sikerrel kezdett, azonban a negyeddöntőben a későbbi győztes Szilágyi Ádám 4:3 arányban felülmúlta. Dupcsák István három győzelemmel csoportelsőként került a főtáblára így az első körből erőnyerőként került tovább, azonban a legjobb nyolc között négy legben vereséget szenvedett.

A DVTK két ötödik helyével megszakadt a szezon eleje óta tartó sorozat, amelyben eddigi minden MDL fordulón volt piros-fehér induló a dobogón. A régiós ranglistán Dupcsák István holtversenyben az első helyen áll, aki mögött 4 ponttal Kürti Áron a harmadik, míg rajtuk kívül öt DVTK-s játékos áll országos döntős helyen.

A következő, 8. fordulót július 13-án rendezik majd Nyíregyházán.