A három korosztály kontinensviadalát magába foglaló egy hetes versenyen Szuhai Rodrigo mutatkozott be először diósgyőri lovasaink közül Gorla Minoreban a gyermekek korosztály 135 cm-es elődöntőjében. A tavalyi Eb negyedik fiatal tehetségünk a nyitónapon hibátlan lovaglással kezdett Cornet nyergében, majd másnap négy hibapontot szerezve tettek újabb lépést a finálé felé. A korosztály versenye pénteken folytatódott a harmadik kvalifikációs körrel, ahol 14 éves tehetségünk ismét hibátlan pályát teljesített és 2022 után újra Eb döntőbe jutott. A szombati kétfordulós fináléban Szuhai Rodrigo ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta és két kiváló pályával 135 cm-en az előkelő hatodik helyet szerezte meg a több, mint 100 fős európai mezőnyben.

Ifj. Szuhai Gyula és Kisgergely Kata az ifjúsági korcsoportban álltak rajthoz, ahol sajnos nem tudtak döntőbe kerülni. 2021-es Eb győztes lovasunk Perthy Jacksonnal mindössze 1,3 tized hibapontos lemaradással csúszott le a fináléról, míg Kisgergely Kata Bizar nyergében teljesített négy hibapontos kiváló pályát is, ám a másik két kvalifikációs köre nem sikerült jól.

Szuhai Rodrigo Eb döntőjével viszont tovább folytatódott a sorozat, mely szerint az elmúlt három évben egyaránt volt DVTK-s lovas az up Eb döntőjében, illetve 2021-től lovasaink közül valaki mindig az első hat között végzett.

Díjugrató Utánpótlás Európa-bajnokság - Gorla Minore

Gyermek korcsoport

Szuhai Rodrigo 6. hely

Ifjúsági korcsoport

Ifj. Szuhai Gyula 34. hely

Kisgergely Kata 85. hely