Július 14-én vette kezdetét a tíz napos korosztályos asztalitenisz Eb Gliwicében, ahol a tavalyi kontinensviadalhoz hasonlóan Krebs Levente idén is minden számban érdekelt volt. A csapatversenyben fiatal játékosunk ugyan nem állt asztalhoz, de a 13. helyen végzett az ifjúsági válogatottal három győzelmet aratva.

Az egyéni verseny kvalifikációjában diósgyőri asztaliteniszezőnk 3:0-s vereséggel kezdett csoportjában a horvát Petek ellen, azonban az örmény Stepanyan elleni négy szettes sikerével főtáblára jutott. Az egyenes kieséses szakasz első meccsén a szlovák Goldir következett, aki ellen egy szettet tudott fogni játékosunk, amivel a 128 között búcsúzott.

A férfi páros küzdelmében tavalyi társával, a görög Manolopoulossal magabiztos 3:0-s sikerrel kezdett Krebs Levente litván kettős ellen, ám a legjobb 32 közé kerülésért a magyar Cseri és Wei duó négy szoros játszmában megállította a diósgyőri-görög párost, így nem sikerült megismételni a tavalyi bravúros szereplésüket. A vegyes páros versenyében a pécsi Nagy Rebeka oldalán szintén győzelemmel kezdett Extraligás játékosunk a selejtezőben, ezúttal 1:2-ről fordítva döntő szett 13-11-re. A legjobb 64 közé kerülésért azonban a kettősnek nem sikerült megtartani az előnyét lengyel ellenfeleik ellen, akik 0:2-ről tudtak győzni, ezzel kiejtve a magyar párost.

- Őszintén visszagondolva nem vagyok elégedett magammal, nem úgy sikerült az Eb, mint ahogy vártam - kezdte értékelését Krebs Levente. - Gliwicében jó atmoszféra volt, jól éreztem magam és kiadtam mindent, amit tudtam, viszont ami a játékot illeti nem úgy sikerült, ahogyan elterveztem. Kicsit furcsa körülmények voltak, ez is hatással volt rám, illetve a sorsolásom sem volt a legkedvezőbb. A csapatszellemet viszont nagy összetartás jellemezte, volt esélyünk a csapatversenyben jobb helyezésre is, ahol végeztünk nem volt rossz, de itt is jobbat vártunk. A tapasztalatszerzés oldaláról gondolkoztam már és több volt a rossz, mint a jó. Annyit már el tudtam tenni magamnak, hogy az első meccsen hogyan kell belekezdeni a játékba, nem lehet egyből a toppon játszani, fel kell építeni nulláról. Ez az, ami miatt az első meccsemet csúnyán elvesztettem, igaz papírforma eredmény született, mert egy jobb játékossal játszottam, de inkább én buktam el azt a találkozót. Ez egy nagyon fontos tapasztalt volt. A másik a bemelegítés, nagyon oda kell rá figyelni és szisztematikusan elvégezni, ebben ahogy haladt előre az Eb tudtam fejlődni. Összességében sajnos ez nem egy olyan Európa-bajnokság volt, amivel meg vagyok elégedve, még tapasztalatszerzés szempontjából sem annyira, inkább egy kicsit csalódás volt.

Ifjúsági Asztalitenisz Európa-bajnokság - Gliwice

Csapatverseny

Csoportküzdelmek: HUN-FRA 2:3, HUN-UKR 3:0, HUN-CZE 2:3

Play-off: HUN-ITA 3:1, R16: HUN-CRO 1:3, R9-16: HUN-ISR 2:3, R13-16: HUN-SVK 3:2

Egyéni

QG1 Borna Petek (CRO) - Krebs Levente 3:0 (2,4,7)

QG2 Krebs Levente - Narek Stepanyan (ARM) 3:1 (4,-5,5,13)

R128 Krebs Levente - Jakub Goldir (SVK) 1:4 (-4,-8,-2,10,-9)

Férfi páros

Q Krebs Levente, Efrain Manolopoulos (GRE) - Rokas Kisileus (LTU), Agustas Chmelevskis (LTU) 3:0 (8,6,8)

R64 Cseri Ádám, Wei Chen Yu - Krebs Levente, Efrain Manolopoulos (GRE) 3:1 (-6,11,11,7)

Vegyes páros

Q Rhys Conor Hetherton (WAL), Mari Baldwin (ENG) - Krebs Levente, Nagy Rebeka 2:3 (-9,6,-11,4,11)

R128 Krebs Levente, Nagy Rebeka – Mateusz Zelengowski (POL), Karolina Holda (POL) 2:3 (11,10,-5,-5-8)