Az Arany Bikák Darts SE szervezésében népes, 33 fős mezőnnyel 8 csoportban vette kezdetét az idei 10. régiós MDL forduló. A 24 fős főtáblára a kvartettekből tíz piros-fehér játékos kvalifikált, míg Kriston Szabolcs és Varga Gergely a 33. helyen zárt.

Az egyenes kieséses szakaszban Rakaczki Arnold, Kamenyiczki Tibor és Lövei Milán nem bírt ellenfelével így a továbbjutás után a 17. helyet szerezték meg. A nyolcaddöntőben Sviderszki Dávid első körös sikere után hat legben búcsúzott, Lévay Máté győzelme után pedig 4:1 arányban, míg Kulifai Gergely és Palotás István csapattársaikkal szemben maradtak alul. A negyeddöntőben az addig hibátlan Nagy Viktor 4:2 arányban búcsúzott, amivel az ötödik lett, ám Kürti Áron és Dupcsák István ezt a kört is sikerrel vette. A fináléba kerülésért Dupcsák István öt legben szenvedett vereséget és bronzérmes lett, azonban Kürti Áron hatalmas, döntő leges csatában bejutott a döntőbe, ahol ezüstérmet szerzett.

A régiós ranglistán szezonbeli ötödik dobogójával Kürti Áron növelte előnyét a második bronzérmét begyűjtő Dupcsák István előtt, míg rajtuk kívül öt további diósgyőri játékos áll országos döntős helyen.

A következő, egyben utolsó előtti régiós fordulót szeptember 7-én rendezik majd Nyíregyházán, ahol a célegyenesre fordul az összetettbeli küzdelem.