A hajszál híján elcsípett olimpiai kvóta után az olaszországi Európa-bajnokságon indult a DVTK fiatal lovasa Szuhai Péter. Az olimpiai díjugrató program diósgyőri tagja programlovával Chacco's Girlstar-ral a szerdai vadász versenyszámban mutatkozott be a kontinens legjobb díjugratóit felvonultató 85 fős mezőnyben, ahol kiváló teljesítménnyel egy verőhibával és gyors pályát teljesítve 34. lett.

Másnap a 160 cm-es hibaidős versenyszám következett, ahol a tét a másnapi fordulóba, azaz a legjobb 50 lovas közé kerülés volt. Szuhai Péter ezúttal is remekelt és négy hibaponttal a 26. helyre jött előre.

A tavaly még az utánpótlás kategóriában versenyző lovasunk így hatalmas bravúrt elérve a 160 cm-es középdöntő második fordulójában is lovagolhatott, ahol végül sajnos három verőhibát ejtett. Lovasunk így ugyan nem került be a vasárnapi döntőbe jutó legjobb 30 közé, azonban a gyerekkori álmát - amely az Európa-bajnoki kijutás volt - tovább tudta szőni azzal, hogy a mezőny első felében zárt pályafutása első felnőtt kontinensviadalán.

Díjugrató Európa-bajnokság - Milano

Szuhai Péter 42. hely (3,77+4+12) 19,77

Fotók: Hajdu Krisztina/lovasfoto.hu