A tavalyi Extraliga hivatalos végeredménye a más csapatok játékosainak hiányzó játékengedélye miatti számos óvás után jóval az utolsó fordulót követően, a zöld asztalnál dőlt el, ahol a DVTK a 9. helyen végzett. A példátlan helyzetre való tekintettel nem volt kiesője a bajnokságnak, akikhez a két NB I-es bajnokcsapat csatlakozik a 2023/24-es idény küzdelmeire.

Az Extraliga a csapatok számának változása mellett új formátumot is kap. Szeptembertől immáron nem négy, hanem három játékos - köztük kötelezően egy U21-es magyar fiatal - alkot majd egy együttest. Egy párharc során így összesen jóval kevesebb, egy páros és hat egyéni (játékosonként 2-2) mérkőzést játszanak majd, ami izgalmasabbá, rövidebbé és kiszámíthatatlanabbá teszi a legmagasabb osztály küzdelmeit.

A DVTK csapatánál maradt korosztályos Eb induló fiatal tehetségünk Krebs Levente és György Szilárd, míg a KSI-től erre az idényre kölcsönbe érkezett az ifjúsági válogatott Cseri Ádám. A tartalék szerepkört pedig az elmúlt idényben az Extraligában játszó Kővári Balázs tölti majd be. 

- Két búcsúzó lesz jövő tavasszal a bajnokságból, nyilván szeretnénk az utolsó két helyet elkerülni - nyilatkozta András Miklós szakosztályvezető. - Fontos, hogy ott legyünk a klubbal az első vonalban, a lehető legköltséghatékonyabban, de talán lényegesebb az, hogy minél többen jöjjenek hozzánk asztaliteniszezni a városból és a vármegyéből is.

Az Extraliga szeptember 16-án kezdődik első fordulójával, ahol az elmúlt két idényhez hasonlóan a DVTK Aréna lesz a Diósgyőr hazai pályája. Az első fordulóban a Floratom Szeged ellen áll asztalhoz a Diósgyőr Budapesten az Ormai Csarnokban 11 órától helyszínváltozás miatt.

A klub második számú együttese, a DVTK II. a harmadosztályban, az NB II Észak-keleti csoportjában méreti meg magát Kővári Balázs, Bari Csaba, Fisher Csaba és Gadóczi Gábor összeállításban, ahol a cél a dobogó megszerzése.  

Extraliga 2023/24

Aquital Csákvári TC

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő

Dunaújvárosi Egyetem (feljutó)

DVTK

Floratom Szegedi AC

Győri Elektromos VSK

Honvéd Szondi György SE

Jolywood Soltvadkerti TE

Komlói Bányász

MTE 1904-Hoffer

PTE PEAC Kalo-Méh

Szerva ASE (feljutó)