A DVTK otthonában kezdődött és ott is zárult a Magyar Darts Liga Kelet-Magyarországi régiós sorozatának 2023-as küzdelme 12. fordulójával, ahol 33 játékos, köztük 22 diósgyőri dartsos állt táblához. A csoportküzdelmek után 17 piros-fehér induló jutott fel a 24-es főtáblára, míg Torockói Ádám, Kamenyiczki Tibor, Bugil Ákos, Biró Gergő és Bajnóczi Péter a kvartettek küzdelme után búcsúzott.

Az egyenes kieséses szakaszban Vostyár Róbert, Varga Gergely, Vadnai Péter József, Sviderszki Dávid, Rakaczki Arnold, Kriston Szabolcs és Kozák Gábor a 17. helyen zárt, míg Tóth Zoltán, Nádasdi Ferenc, Kulifai Gergely, Halász Sebastian, Dupcsák István és Beregi László kilencedik lett.

André Roland hibátlan mérleggel csoportgyőztesként került kiemeltként a főtáblára, ahol a második fordulóbanhét leges csatában diadalmaskodott ám utána már nem tudott nyerni, így az ötödik helyet szerezte meg. Lévay Máté két győzelemmel csoportmásodikként már a főtábla első körében táblához állt, ahol előbb 4:1 arányban, majd 4:0-ra nyert, amit ismét egy öt leges siker követett ezzel bejutva az elődöntőbe, ahol csapattársától kapott ki és zárt a bronzérmes pozícióban.

Lövei Milán szintén hibátlan teljesítménnyel került főtáblára, ahol aztán három mérkőzés alatt mindössze egy leget veszített a fináléig vezető úton. A döntőben azonban nem bírt csapattársával és ezüstérmet szerzett. Kürti Áron ugyanis az egész forduló alatt száz százalékosan játszott. Diósgyőri dartsosunk csoportelsőként végzett, majd négy, illetve hat leges győzelemmel lépett az elődöntőbe, ahol egy végletekig kiélezett döntő leges csatában került be a döntőbe Oláh Bence Attila ellen. A házi aranycsatában végül 4:1 arányban sikerült győznie teljessé tévé a házi diósgyőri dobogót a fordulón, ám ami még fontosabb, hogy újabb aranyérmével az összetett régiós ranglista győzelmet is sikerült bezsebelnie a legutóbbi két ezüstérem után.

Kürti Áron így 3 győzelemmel és 3 ezüstéremmel 208 pontot gyűjtve szerezte meg a Kelet-Magyarországi bajnoki címet, míg a harmadik helyen Dupcsák István zárt 168 egységgel és egy arany-, egy ezüst és két bronzéremmel az idényben. Rajtuk kívül Nagy Viktor (4.), Lévay Máté (5.), Sviderszki Dávid (6.), Lövei Milán (7.) és Kulifai Gergely (8.) zárt az első kilenc helyet érő pozícióban, ami országos döntős kvalifikációt jelent.

- Az idei szezon is egy kicsit hullámzó játékot hozott, vagy érmes voltam, vagy még a csoportkörben kiestem. A végén most azonban kijött a lépés az előző két idény második helye után. Boldog vagyok, hogy végre sikerült megnyernem ezt a régiós sorozatot, ahol egyre több nagyon ügyes játékos tűnik fel, akikkel erős és szoros meccseket játszunk. A novemberi MDL döntőben kiemelt leszek, ahol a rajtam kívüli hat további diósgyőri játékossal igyekszünk majd a legjobbat kihozni magunkból - értékelt Kürti Áron a győzelme után már az országos döntő felé tekintve.

Régiós ranglista tabella