- Kinevezésem óta második alaklommal szerveztem több napos edzőtábort, ezúttal Miskolci helyszínnel - kezdte Jászka Krisztián. - Nagyon régóta szerettem volna már a felnőtt válogatottat vendégül látni a DVTK edzőtermében, amit ezúttal sikerült végre összehozni. Mindenképp szerettük volna érdekessé és különlegessé tenni az alkalmat, így külföldi versenyzőket és edzőket is meg tudtunk hívni ezzel megteremtve egy nemzetközi edzőtábort.

A magyar versenyzők mellet Szlovákiából és Csehországból érkeztek válogatott edzők és harcosok. A DVTK-t pedig a magyar válogatottban a csapat oszlopos tagja, többszörös vb ezüstérmesünk és Európa-bajnokunk Spéth Norbert mellet világkupa győztes sportolónk Fábián Kristóf képviselte. A hétvégén továbbá a mindennapi munkába a piros-fehérek fiatal tehetségei is besegítettek, ezzel hozzájárulva az edzőtábor sikeréhez, ami alatt ők is sokat tanulhattak.

- Mindenképp szerettem volna kizökkenteni a versenyzőket a megszokott ütemből, kicsit mást adni nekik ezen a hétvégén, feldobni és felpörgetni a rendszert. Ez a külföldi válogatott versenyzők részvételével úgy gondolom sikerült. Mindneki egy kicsi pluszt tudott kihozni magából. Az első edzést követően már felszabadultan és nagyon jókat bunyózva zajlott a felkészülés. Igazi, magas színvonalú mauythait látott az edzői stáb, amire nagyon büszkék vagyunk. A mi sportágunkban kiemelten fontos a jó minőségű edzőpartner, ami ezen a hétvégén teljes mértékben adott volt. Minden nap más-más DVTK-s sporotló is segítette a tábort attól függően, hogy milyen nem és súlycsoportban volt szükség magasan képzett versenyzőkre. Korábbi válogatott kerettagunk Balogh László az első nap segítette a munkát, utána a magyar bajnoki helyezett Magyar Máté, míg az utolsó napon Soltész Alexandra. Összességében mindenki sokat tanult és értékes tapasztalatokkal szerzett a hétvége alatt.