Szatmári Csaba góllal búcsúzott 2023-tól, hiszen az MTK elleni találkozón az ő fejesgóljával egyenlített először a DVTK.

- Valóban góllal bizonyítottam, hogy jó mérkőzést játszottam az MTK ellen - kezdte Szatmári Csaba, - de ugyanez igaz az egész csapatra. Ugyan kaptunk három gólt, de megmutattuk, hogy hátrányból is képesek vagyunk fordítani. A harmadik kapott gólt viszont nagyon sajnálom, mert győzelmet érdemeltünk volna.

A DVTK 21 bajnokit nyert meg 2023-ban (14-et a Merkantil Bank Ligában és 7-et az OTP Bank Ligában), Szatmári Csaba középső védőként háromszor talált be az ellenfél kapujába.

- Sosem fogom elfelejteni az előző évet, mert nagy eredmény, hogy a kiváló hozzáállásnak és az eredményes csapatjátéknak köszönhetően rekordpontszámmal jutottunk fel az élvonalba - idézte fel. - Az új idényben pedig azt is megmutattuk, hogy újoncként sem csak a tabella végén kell velünk számolni. Igaz, egy időre mi is megtorpantunk, de a végére kisimult a teljesítményünk.

A diósgyőri labdarúgók már közvetlenül karácsony után elkezdték az egyéni futóprogramot, majd orvosi felmérések és fizikai tesztek következtek, szombattól pedig együtt edz az egész társaság.

- Mostanában csak a fociról szólnak a napjaim, reggeltől délutánig Diósgyőrben dolgozunk - árulta el, - a fizikai és a mentális felkészülés után most már azokat a taktikai elemeket is gyakoroljuk, amit a Mester látni szeretne az előttünk álló szezonban. Úgy gondolom, ha ezeket a mérkőzéseken is meg tudjuk valósítani, akkor tavasszal még jobbak lehetünk, mint ősszel voltunk.

Szatmári Csaba már harmadszor készül a tavaszi folytatásra Diósgyőrben, ebből másodszor irányítja Kuznyecov Szergej a munkát.

- Idén rövidebb a rendelkezésre álló idő, közelebb esik egymáshoz az óév utolsó, és az újév első tétmérkőzése, ami hatással van a munkánkra - sorolta. - Ezen kívül viszont hasonló munkára számítok az edzőtáborban is, a hazaérkezést követően pedig csak a bajnokságra kell koncentrálni. Februárban sok mérkőzés vár ránk, közte egy kupamérkőzéssel is. Ebben a sorozatban is szeretnénk minél előrébb jutni, és akár meg is nyerni. Szeretnénk jól indítani a tavaszt, mert az önbizalmat ad a csapatnak, és akkor könnyebbé válik a folytatás.


A DVTK programja

2023. december 27., szerda
Az egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján

2024. január 4., csütörtök
A csapat felkészülésének kezdete (egészségügyi felmérések és fizikai tesztek)

2024. január 6., szombat
Csapatedzések kezdete

2024. január 14-26. vasárnap-péntek
Edzőtábor (Dél-Spanyolország)
A részletes program később.

OTP Bank Liga 18. forduló

2024. február 3., szombat
17:30 DVSC - DVTK