- Hosszú és eseménydús 2023 van mögötted. Volt idő a pihenésre az év végén?

- A szeptemberi világbajnokságot követően tudtam egy kicsit pihenni, de nem sokkal utána már Kirgizisztánban versenyeztem. Az év vége pedig szintén lazábbra sikerült, ami alatt kellően fel tudtam töltődni. 2024 nagyon jól indult, egy jó lendületbe kerültem, motiváltan kezdtem és úgy érzem, hogy ez az év az enyém lesz. Az ünnepnapokon sem volt megállás az edzésekben, január másodikán pedig kőkeményen belevágtunk a munkába.

- Mi lesz a következő hetek programja?

- Hamarosan utazunk Szicíliába egy kéthetes nemzetközi edzőtáborba, ahol a magyar csapaton kívül angolokkal, olaszokkal és svájciakkal is tudok majd készülni. Ezt követően február elején lesz a fedettpályás országos bajnokság, amire egy állapotfelmérőként és ráhangolódásként tekintek. Tudom, hogy ez a verseny hol helyezkedik el a felkészülésemben. Márciusban már a világkupán is rajthoz állok, ahol értékes olimpiai pontokat is lehet gyűjteni, ez indítja meg a verseny lavinát.

- Említetted a szicíliai edzőtábort, min lesz a fókusz Olaszországban?

- Általában egy edzőtábor előtt meghatározzuk, hogy milyen centrikus legyen, ám ezúttal nem tettünk így. Ezúttal nem csak egy sportágra fogok fókuszálni, hanem vegyes lesz, abból is kifolyólag, hogy meleg égövre megyünk és szabadterén tudok mindenre készülni. Arra összpontosítok, hogy megtaláljam az egyensúlyt az öt sportág között. Általában egy napon három sportággal is foglalkozunk kiegészítve gyógytornával, masszázzsal és pszichológiai résszel is, amik szintén nagyon fontosak.

- Ha már pszichológia, 2024-ben rendeznek világ- és Európa-bajnokságot, illetve olimpiát. Ott vannak már ezek a versenyek a fejedben, főként Párizs?

- Az Eb ezúttal kicsit kakukktojás lesz a versenyek közül, mert nem számít bele az olimpiai kvalifikációba viszont, ha sikerül kvalifikálni akkor egy nagyon jó lehetőség lehet váltóban egy jó eredményt elérni és formát élesíteni. A fejembe természetesen ott vannak ezek a versenyek, de a napokban nézőpontot váltottam olyan szempontból, hogy nem csak az olimpiára gondolok, hanem minden versenyt szeretnék úgy megélni, mint ha az lenne az év legfontosabbja. Az a taktikám, hogy egy világkupán is úgy álljak rajthoz, hogy milyen jó, hogy itt lehetek.