Az OTP Bank Liga 22. fordulójában megszületett első diósgyőri győzelem 2024-ben.

- Hála az égnek, végre nyertünk, a közönségnek is járt már ez a győzelem! - mondta Gera Dániel. - Belülről úgy láttam, hogy kontrolláltuk a mérkőzést, amit nagyban megkönnyített a korai kiállítás, de amit elterveztünk, az így is ült. Jó meccset játszottunk, örülök a nagy különbségű győzelemnek, és annak is, hogy hátul nem kaptunk gólt. A siker a jövőben megkönnyíti Vladimir Radenković stábjának a dolgát, miként Szabó Leventének is, szóval az egész csapatnak jól jött. A korábbi mérkőzéseken is megvoltak a helyzeteink, de nem mentek be, és ma is sok helyzetet alakítottunk ki, amiből legalább most már 4-et berúgtunk, ami jól néz ki.

Gera Dániel hiába lett védő ebben az idényben, rendre támogatja a támadásokat, amit két-két gólja és gólpassza támaszt alá. A Fehérvár ellen pedig 26 méteres lövése a keresztlécről vágódott le.

- Úgy éreztem, hogy nem vesznek komolyan a védők, ezért megtoltam a labdát, és rálőttem - idézte fel. - A szélen jött mellett Jurek Gábor, én pedig úgy voltam vele, hogy ha korábban ő is kétszer elvállalta, amikor én mentem mellette, akkor most én is rápüfölöm. Majdnem bement.

Olyat sem sokszor lehet látni, amikor az ellenfél edzője magához hívja a csapatát, ám az ellenfél egyik játékosa, jelen esetben Gera Dániel is odamegy hallgatózni.

- Valóban a csibészség határát súrolta az eset, de Schön Szabolcsnak üzenem, ha még egyszer lespriccel, akkor annak rossz vége lesz - mosolygott. (A találkozó után sokáig beszélgetett a két egykori csapattárs, jelezve, hogy nincs harag.) - A fehérvári edző azt kérte, hogy továbbra is tolják fel a védekezést, és játsszanak bátran, ennyit hallottam, és ezt adtam tovább a társaknak.

Csongvai Áron kiállításánál pedig a lehető legközelebbről várta, hogy a VAR jelzése után hogyan dönt Pintér Csaba játékvezető.

- Kíváncsian vártam a döntést, mert ugyan a közelben álltam, mégsem láttam a szituációt. Ezért is nehéz a játékvezetők dolga. Utána pedig ösztönösen jött meg a hangom, mert ha nagyobb súly kerül Ágó (Bényei Ágoston - a szerk.) lábára, akkor nagyobb baj is lehetett volna belőle - szerencsére nem így történt.

Legutóbb a 13. fordulóban lejátszott Mezőkövesd ellen mérkőzésen nem kapott gólt a DVTK, ezt a teljesítményt sikerült a Fehérvár ellen megismételni, amire a védelem tagjaként társaival együtt Gera Dániel is büszke lehet.

- Nagyon szeretném gyűjteni ezeket a clean sheet-eket, amikor kapott gól nélkül hozzuk le a meccset. Mivel hátul játszom, számomra ez a szebb, persze így is akarok gólt lőni. Ennek különösen örülök, mert nem is tudom, mikor történt utoljára ilyen. Jó érzés, remélem, minél több lesz  - tette hozzá.

Ősszel 4-0-ra nyert a hazai csapat Székesfehérvárott, most pedig ugyanilyen különbségű diósgyőri siker született.

- Ősszel négy gólt kaptunk sajnálatos módon, most négy gólt lőttünk örömteli módon, majd a harmadik mérkőzés eldönti, hogy melyik a jobb csapat - fogalmazott a 33-as számú játékos.

Kedden újabb mérkőzés vár a DVTK-ra, a Magyar Kupa címvédője érkezik Diósgyőrbe.

- Nehéz mérkőzésre számítok egy élvonalbeli ellenféllel szemben. Most még nem is tudok többet mondani, viszont vasárnaptól csak a ZTE elleni találkozóra koncentrálok - zárta Gera Dániel