- A tavaszi idénykezdet óta három találkozót játszott a DVTK az alapszakaszban. Hogyan éltétek meg ezt a periódust és a bajnokság újrakezdését?

- A felkészülés fő szempontja a Salgótarján elleni bajnoki mérkőzés volt, hiszen tudtuk, hogy milyen sok minden múlik rajta. Sajnos az eredmény mutatja, hogy nem tudtunk megfelelni az elvárásnak, hiszen olyan arányú vereséget szenvedtünk, amit nem gondoltunk. Ez volt az a mérkőzés, amikor rosszkor játszottunk rosszul. Viszont túl sok időnk nem volt keseregni. Egy hetet követően a Vác otthonában, ha nem is igazán jó játékkal, de megtudtuk valósítani a célunkat, helyén volt a szívünk és nagyon fontos győzelmet arattunk. A záró körben pedig gyakorlatilag az volt a lényeg, hogy sérülés nélkül ússzuk meg a találkozót Veresegyházán, ami sajnos nem sikerült, de legalább győztesen hagytuk el a pályát.

- Hogy látod az eddigi szezont a felsőház startvonaláról visszatekintve?

- Büszkék lehetünk arra, hogy a bajnokságban 14 találkozóból 13-at meg tudtunk nyerni és veretlenek voltunk ősszel, egyedül az első osztályú Gyöngyös tudott legyőzni minket a kupában, ami előtt két NB I/B-s csapatot is búcsúztattunk. Úgy gondolom, hogy Salgótarjánban ki lehet kapni, hiszen egy nagyon jó erőkből álló csapat, itt inkább a különbség, ami miatt csalódott vagyok. Továbbra is a szemünk előtt van a fő cél, amihez a saját kezünkben van a sorsunk, hiszen, ha megnyerünk minden mérkőzést, jövőre egy osztállyal feljebb játszunk. A hozzáállással továbbra sincs probléma, mindenki tudja a feladatát és tesz is érte.

- Jön a felsőház négy új csapattal, mennyire kezdődik ezáltal egy új bajnokság?

- Olyan szempontból, hogy ez egy új lebonyolítási rendszer mindenképpen más lesz a felsőházi küzdelem, de továbbra is bajnoki rendszerben fogunk játszani hétről-hétre. Azt látni kell, hogy itt egyetlen egy találkozó sem lesz olyan, amin a különbség lesz a kérdés, hanem mindegyiken nagyon-nagyon meg kell küzdenünk a pontokért. Próbáluk mindenre felkészülni ebben a speciális helyzetben.

- Mi lesz a legfontosabb ezen a soron következő 8 meccsen, amikor csak a győzelem számít?

- A legfontosabb az, hogy napról-napra és hétről-hétre minőségi munkát tudjunk végezni. Emellett pedig, hogy azt a fajta öltözői hangulatot, ami nálunk uralkodik feltétlenül megőrizzük. A kiegyensúlyozottság is kulcs lesz. Továbbra is abban a nyugodt környezetben készülünk, amit a vezetőség biztosít számunkra, mindent megkapva, amire szükségünk van. Ez is egy nagyon fontos szegmense a munkáknak.

- Áprilisban négy hónapot követően játszhat majd újra hazai pályán a DVTK a Generáli Arénában. Mennyire várjátok már ezt és mennyire van szüksége erre a csapatnak?

- A sorsolás szerencsétlenül alakult a pályaválasztói cserék és a felsőház miatt, ezért szinte egy nyári szünetnyi időt játszottunk idegenben. Nagyon várjuk, hogy újra hazai pályán kézilabdázzunk és bízunk benne, hogy a közönségünk is várja már az új találkozást. Nagy erőt adnak nekünk és különösen fontos lesz az első itthoni meccsünk az elképesztően hosszú szünetet követően. Bízunk abba, hogy a veretlenségünket meg tudjuk őrizni hazai pályán az idényben.