NB III., Észak-Keleti csoport, 21. forduló

DVTK II. F4R - Újpest FC II. 1-2 (0-2)

DVTK II F4R: Bánhegyi B. - Ferencsik B., Bacsa B., Demeter M., P. Zrnic - Ferencsik S., I. Stavinchuk, Lajcsik V. - Kövesi K., Hetyei Sz., Fekete V. Vezetőedző: Szamosi Tamás. 
Újpest FC II: Genzler G. - Kovács D., Fehér Cs., Horváth D., Szűcs Á., Tóth Á., Árki M., Varga Gy., Simon B., Dékei M., Geiger B. Vezetőedző. Mundi Viktor. 

Csere: Lajcsik V. helyett Lichy K. a 46., Árki M. helyett Mari Z. a 48., Kövesi K. helyett Leschynkyi Y. a 46., Ferencsik S. helyett Sipos Zs. a 60., Hetyei Sz. helyett Balázsi L. a 68., Stavinchuk I. helyett Kiss L. 68., Dékei M. helyett Kollarik T. a 75.
Sárga lap: Szamosi T. 78. percben. 
Gólszerző: Dékei M. 28. (0-1), Fehér Cs. 45. (0-2), Demeter M. 92. (1-2)

Kulcspillanatok

18. perc: Kövesi jobboldali beadásába a tizenhatoson belül kézzel kapott bele az egyik újpesti védő. A megítélt tizenegyest azonban nem sikerült gólra váltani, Fekete V. jobb alsó sarokra tartó kísérletét Genzler G. szögletre ütötte. 

28. perc: Baloldali beadás után a tizenegyes pont környékére pontosan érkező Dékei M. kapásból a jobb felső sarokba lőtt. A labda a felső kapufa érintésével vágódott Bánhegyi hálójába, 0-1. 

45. perc: Balról érkezett az újpestiek szölgete a kapu elé, Fehér Cs. jól támadta a labdát, és valamennyi védőt megelőzve csúsztatott a kapu bal sarkába, 0-2. 

90+2. perc: A védők mögé beívelt labdát Demeter M. vette át a tizenhatoson belül, felénézett, majd a kapu bal oldalába helyezett, 1-2. 

Vezetőedzői értékelés

Szamosi Tamás: - Az első félidőben gólnélküli döntetlennél tizenegyest hibáztunk. Benne van a játékban, de ez a momentum nagyon megfogta a fiatal csapatunkat. Utánpótlás korú játékosoknál ez teljesen érthető, az Újpest viszont jól ráérzett a lehetőségre, és kétgólos előnyt szerzett. A fordulás után viszont olyan teljesítményt nyújtottunk, ami elvárható a DVTK mezben pályára lépő játékosoktól. Nagyszerűen futballoztunk, de a gólszerzéssel továbbra is hadilábon álluunk. A lehetőségeink meg voltak, sajnálom, hogy nem tudunk élni ezekkel a helyzetekkel. A második játékrészben mutatott teljesítményből kell tovább építkeznünk. 

Mundi Viktor: - A látottak alapján úgy érzem, megérdemelten szereztük meg a három pontot. Az első félidőben kontroll alatt tartottuk a meccset, még akkor is, ha hazaiak büntetőből megszerezhették volna a vezetést. Ekkor kijött a nagyobb rutinunk, amit gólokkal használtunk ki. A találkozó második felében a hazaiak ritmust váltottak, a védelmünk mögé belőtt labdákkal számos veszélyes helyzetet teremtettek, de az előnyünket meg tudtuk tartani. 

Fotó: Balla Miklós