A diósgyőri csapatban ezúttal Darcee Garbin maradt ki a légiósok szerepeltetésére vonatkozó megkötés miatt. Kissé idegesen kezdtek a csapatok, két perc alatt mindössze egyetlen Angyal-pontot láthatott a közönség, aztán a 3. percben Grigalauskytė megszerezte az első piros-fehér duplát. Erre Tóth Franka hárompontosa és Morgan közelije volt a válasz, Aho Tyra könnyű kosarával tapadtunk ellenfelünkre (6-4). Két Ozola-büntető megerősítette a hazai vezetést a negyed felénél, és bár a csereként beálló Lelik egy nagyszerű triplával tette le a névjegyét, újabb két hazai akciógól a 7. percben időkérésre késztette Völgyi Pétert (12-7). A fejmosás megtette a hatását, mert Tadić palánk alólijával és Réka második távolijával egy perc alatt egalizáltuk az állást. A vezetést ekkor még nem sikerült, hiszen a folytatásban Morgan és Angyal is higgadtan büntetőzött (16-12). Az első játékrész hajrájában aztán rátettünk egy lapáttal, hiszen charles első és Lelik harmadik hárompontosával megfordítottuk az állást. És ez Morgan és Aho Nina gólváltása után is így maradt, igaz, Kaila és Katona büntetőzése után megfeleződött a vendégelőny (20-21).

A 11. percben Milica Jovanović is egy hárompontossal köszönt be, a hazai időkérés után tovább folytatódott a Jovanović-show, és mivel a BEAC lefagyott, Lelik ziccerével gyorsan tíz pont fölé nőtt a különbség (20-31).  Egy darabig nem változott az állás, aztán amikor igen, akkor ismét a montenegrói légiósunk jelentkezett egy 2+1-es akcióval. Amikor Tyra is betalált, a 17. perc elején újra időt kért Mészárosné Kovács Andrea. Ez a megbeszélés már hatott a fehér mezesekre, mert Milkovics hárompontosával megtört a hazai jég (23-36). Milica újabb két büntető után leült pihenni, a pontszerzés édes terhét KC vette át (23-42). A szünet előtt csapkodóvá vált a játék, de azért Grigalauskytė közelijével húsz pont fölé tornáztuk előnyünket (23-44).

Két perc alatt négy Tadić-egységgel mentünk tovább a fordulás után. Egy látványos akció végén Charles szórt egy remek triplát, a másik oldalon a fiatal Gábor Lili lemásolta ezt a produkciót (26-51). A folytatásban Kányási Veronika is kedvet kapott ehhez a műfajhoz, két hármast is bevágott, majd Charles is egy újabbat, így nem csoda, hogy jött a BEAC-timeout (28-60). Hiába, mert Milica megint egy távolival büntetett, Gábor L. pedig a büntetővonalról tette ugyanezt. A folytatásban a változatosság kedvéért Lelik vállalt el egy sikeres triplát, erre Angyal akciógólja volt a válasz (32-66). Ez a negyed kétségkívül a hárompontosokról szólt, Angyal után Jovanović következett, majd mindketten egy-egy duplát is bevittek a negyed végéig (37-71).

Mivel a győzelem kérdése régen eldőlt, a záró negyedben felszabadultan játszottak a csapatok, és sorra potyogtak a pontok mindkét oldalon. Nálunk Lelik és Grigalauskytė, a BEAC-ban Juhász és Milkovics szállította a kosarakat (42-75). Völgyi Péter ezúttal is lehetőséget adott Oláh Fruzsinak és Vég-Dudás Annát, előbbi szép hárompontossal, utóbbi egy laza sapkával és egy palánk alólival mutatkozott be (42-80). Tyra bátor egyéni megmozdulása eredményezett újabb két pontot, ezzel negyven lett közte, ezt Tenyér és Vég-Dudás fejelte meg egy-egy büntivel, Fruzsi pedig egy újabb hármassal (42-86). A végére kicsit kozmetikázta az eredményt a BEAC, de így is negyven ponttal győzött a DVTK HUN-Therm (47-87).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés

E.ON ELTE BEAC - DVTK HUN-Therm 47-87 (20-21, 3-23, 14-27, 10-16)

Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, 200 néző. Játékvezetők: Farkas Gábor, Gombos Márk, Csák Máté Károly.
BEAC: Angyal 10/3, Morgan 10, Gábor 5/3, Tóth F. 5/3, Ozola 6. Csere: Juhász 2, Katona 2, Milkovics 6/6, Zsámár 1, Szauter Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.
DVTK: Aho T. 6, Aho N. 2, Kányási 6/6, Jovanović 21/12, Grigalauskytė 6. Csere: Charles 14/9, Lelik 16/12, Tadić 6, Tenyér 1, Oláh 6/6, Vég-Dudás 3. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter: Maximális koncentrációt kértem a lányoktól, mert nehezebb mérkőzésre számítottunk idegenben. Az első negyedben ezt nem tudtuk megoldani, sok ziccert hibáztunk, és a védekezésünk sem működött jól. A két csapat közötti valódi különbséget az jelenti, hogy öt ugyanolyan minőségi embert tudtam becserélni a kispadról, ahogy pedig a BEAC is elkezdett rotálni, kinyílt az olló a két csapat között. Most lesz egy kis szusszanásnyi időnk, a következő három hetet arra szeretnénk felhasználni, hogy visszamenjünk az alapokhoz, és a lehető legjobban felkészüljünk a play off további részére. Sok sikert kívánok a BEAC-nak a folytatásra!


Milica Jovanovic: Talán könnyebben nyertük meg ezt a párharcot, mint arra számítottunk. Végre volt időnk készülni, szerettünk volna kijavítani a hibáinkat. Most sem érzem úgy, hogy száz százalékos formát mutattunk volna, de úgy érzem, jó az út, amin járunk. Lesz három hetünk felkészülni az elődöntőre, remélem, még jobb formába tudunk lendülni.