A DVTK hátrányból egyenlítve 1-1-es döntetlent játszott az MTK ellen az OTP Bank Liga 28. fprdulójában.

- Kemény meccs volt, az biztos! - kezdte Bozhidar Chorbadzhiyski. - Délután kettőkor léptünk pályára nagy melegben, amit különösen az a tény tett nehézzé, hogy mi szerda este is játszottunk a Ferencváros ellen, míg az ellenfél pihenten várta az egymás elleni találkozót.
Az első félidőben nem játszottunk jól, ám a szünetben kielemeztük az eseményeket, megbeszéltük, hogy min kell változtatni, és ennek köszönhetően a második félidőben már sokkal jobbak voltunk. Megérdemelten egyenlítettünk, amiatt viszont csalódott vagyok, mert nem tudtuk a hajrában megszerezni mind a három pontot.

Szemmel látható volt a különbség az első és a második félidő között.

- Ahogy mondtam, a szünetben kíméletlen őszinteséggel átbeszéltük a dolgokat, hiszen végső soron azon múlik minden, hogy mi játékosok milyen teljesítményt nyújtunk a pályán - folytatta a bolgár válogatott védő. - Ez kellett ahhoz, hogy felébredjünk, és karakteresen játsszunk a folytatásban. Két bajnokit játszottunk ezen a héten, ráadásul mindkétszer idegenben, de túltettük magunkat minden nehézségen, és képesek voltunk ilyen előzmények után is felpörgetni a játékunkat, és küzdeni a pontokért. Ami pedig a játékunkat illeti, sokkal gyorsabban járattuk a labdát, valamint a cserék jól szálltak be a mérkőzésbe, és kreatív megoldásaikkal meglepték az ellenfelet, a frissességüket kihasználva pedig helyzeteket teremtettek. Összességében ezért játszottunk jobban a második félidőben.

A védelem közepén Bozhidar Chorbadzhiyski az első félidőben rengeteg feladatot kapott, tisztázás, blokkolás, a második játékrészben pedig inkább csak biztosítani kellett hátul, hiszen többnyire a DVTK birtokolta a labdát.

- Igen, így is terveztük a már említett félidei beszélgetés során - mondta. - Számomra ekkor az volt a legfontosabb feladat, hogy gyorsan forgassam a hozzám visszakerülő labdát, váltogassuk az oldalakat, és húzzuk szét mezőnyt, mert akkor a letámadó ellenfélnek többet kell futnia, ezáltal gyorsabban kifárasztjuk őket.
Az első félidő nehezebb volt, mert nem védekeztünk eléggé kompakt módon, és a letámadást sem kezdtük el olyan magasan, mint egy hónappal ezelőtt, amikor sorban nyertük a meccseket.
Most kettős érzés kavarog bennem, hiszen egy ilyen hosszú hét, és hosszú sorozat végén örömteli, hogy pontot szereztünk az MTK vendégeként, ám ahogy mondtam korábban, egyúttal csalódott is vagyok a győzelem elmaradása miatt.

A szerdai FTC és a vasárnapi MTK elleni találkozót összehasonlítva több hasonlóság is található (például a gyengébb első félidőt jobb második követte), de sok a különbség is (hogy csak a legfontosabbat említsük, az MTK ellen úgy szerzett pontot a DVTK, hogy akár nyerhetett is volna).

- Én inkább a különbségeket emelném ki - reagált -, hiszen a Ferencváros ellen nagyon mélyen védekeztünk három középső védővel, és igyekeztünk szűkíteni a területet annak érdekében, hogy ne tudjanak a kapunk közelébe jutni. Az MTK ellen viszont két középső védővel álltunk fel, és emberfogással próbáltuk semlegesíteni az ellenfél támadóit. Ez a formáció sokkal felelősségteljesebb feladatot ró ránk, hiszen nincs besegítő harmadik ember, ugyanakkor támadásban nagyobb erőket tudunk felvonultatni. Amikor Vladimir Radenković átvette a DVTK irányítását, akkor elsősorban arra helyezte a hangsúlyt, hogy labdavesztést követően ne tudjon lerohanni minket az ellenfél, mert a bajnokság első felében folyamatosan küzdöttünk az ellenfél gyors átmeneteinek kivédekezésével. Úgy érzem, ezen a téren is jó úton járunk.

A DVTK tizenhat nap alatt öt mérkőzést játszott, ezen a héten viszont csak szombaton este lép pályára a csapat a DVSC ellen.

- Hosszú ideig nem kaptam lehetőséget, így gyorsan formába kellett lendülni, mert most négy nap alatt két mérkőzést játszottam végig. Természetesen szükségünk van némi pihenésre, de hiába nincs szerdai meccs, a következő találkozó már itt kopogtat az ajtón, amire fel kell készülni. Még nem ért véget az idény, a maximumot akarjuk kihozni belőle - szögezte le Bozhidar Chorbadzhiyski.